Tenisovou Austrálii zarmoutila Plíšková. Veterán Hewitt zítra možná odehraje poslední zápas kariéry

Česká stopa: 3:3

Vyrovnanou bilanci mají po prvním dni čeští tenisté. Mezi postupující se zapsal Tomáš Berdych, který Inda Bhambriho zdolal lehce 7:5, 6:1 a 6:2, na kurtu se nezdržela ani Petra Kvitová (6:3, 6:1 s Thajkou Kumkhumovou). Domácí fanoušky rozesmutnila Kristýna Plíšková, která vyřadila favorizovanou Australanku Samanthu Stosurovou 6:4, 7:6.

Kristyna Pliskova

Končí naopak Jiří Veselý, který nezvládl pětisetový zápas s argentinským outsiderem Olivem. Do druhého kola nepostoupily ani Lucie Hradecká a Klára Koukalová.

Černý den prožil slovenský tenis, z 6 hráčů postoupila jen Magdaléna Rybáriková!

Favorité

Novak Djoković si ve 3 setech pohrál s talentovaným Korejcem Chungem, jen 75 minut trval zápas, ve kterém Roger Federer zničil Gruzínce Basilašviliho.

Švýcarův jednoručný bekhend stále patří mezi jeho největší zbraně:

V ženském pavouku postupuje Serena Williamsová, která porazila Italku Giorgiovou 6:4, 7:5. Po dvousetových výhrách míří do druhého kola také Maria Šarapovová, Agnieszka Radwaňská i Genie Bouchardová.

Přečtěte si také: Vypusť zápas! Za 110 tisíc! Sázkaři se snažili ovlivnit i Djokoviče!

Největší překvapení

Velké zklamání prožil chorvatský supertalent Borna Ćorić, čerstvý finalista z indického Čennaí uhrál se Španělem Ramosem jen 7 gamů!

Mezi ženami končí Caroline Wozniacká, bývalá světová jednička sice vedla proti Kazašce Putintsevové už 6:1 a 4:2, dobře rozjeté utkání nakonec ale k výhře nedotáhla a prohrála ve 3 setech.

Na co se těšit

Mezi muži se zítra představí další dva čeští zástupci, v česko-japonských soubojích nejprve vyzve Lukáš Rosol Tara Daniela, poté se Radek Štěpánek utká s Tatsumou Item.

Do hry vstupují také favorizovaní Rafael Nadal (vs. Verdasco) a Andy Murray (vs. Zverev), poslední souboj může čekat kariéru končícího Lleytona Hewitta.

Takto se na zítřek připravuje Rafa:

První kolo zítra čeká na 5 českých hráček, nejsledovanější bude zápas Karolíny Plíškové s domáci Kimberly Birrellovou, napodobí Karolína postupem své dvojče Kristýnu?

Přímé přenosy z Australian Open můžete prostřednictvím O2 TV sledovat na stanicích Eurosport 1 a Eurosport 2.

Foto: Reuters
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru