Liverpool Jiřího ŠPIČÁKA: Oh Please. Are You Crazy?

Se směsí pobavení a znechucení nad nedočkavými britskými novináři odpověděl dnes už kultovní otázkou: Are you crazy?

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=VBWMLpeSuQg[/fve]

První týdny po nástupu Jürgena Kloppa na pozici uvolněnou po Brendanu Rodgersovi byly z hlediska fanoušků Liverpoolu opravdu opojné a ještě dnes je občas těžké uvěřit tomu, že se jeden z nejlepších a rozhodně nejoblíbenějších manažerů na světě rozhodl zachránit právě Liverpool. O titulu už se ale nemluví a je to tak dobře.

Na čtyřku nemysleme

Přestože má po jednadvaceti zápasech a sto dnech ve funkci Jürgen Klopp lepší výsledky než Brendan Rodgers, Kenny Dalglish a samozřejmě i Roy Hodgson, i pomyšlení na první čtyřku je teď mezi fanoušky považováno za odvážné.

Ani Jürgen Klopp, který už prokázal, že se nebojí experimentovat, umí pružně reagovat na vývoj zápasu a nemá problém posadit na lavičku útočníka za 32 milionů liber, totiž neudělá zázraky s nefunkčním a zraněními zdecimovaným týmem.

Liverpool Christian Benteke

Kromě už zmíněného Bentekeho, jehož budoucnost na severu Anglie je čím dál tím nepředstavitelnější, tahá současný Liverpool dolů hlavně nesebevědomý a chybující brankář Simon Mignolet, nedostatek krajních beků, kreativních záložníků a samozřejmě i koncových útočníků, nepochopitelná a zmatená politika hostování a obecně hlavně slabá psychika celé řady hráčů, kteří na obdržený gól často reagují jenom svěšením hlavy a smířením se se ztrátou bodů.

Přečtěte si také: 5 památných bitev Liverpoolu s Manchesterem United. Giganti si to znovu rozdají v neděli

Chce to čistku?

Jürgen Klopp se nebojí velkých čistek, o tom se ostatně přesvědčili už hráči Borussie Dortmund. Kromě několika jasných tahounů týmu, mezi které patří hlavně kapitán Jordan Henderson nebo nejlepší liverpoolský obránce Mamadou Sakho, tedy nikdo nemá jisté místo.

mamadou sakho liverpool

V aktuálním přestupovém okně, které Liverpool zatím využil jenom k nouzovému hostování obránce Stevena Caulkera, toho nejspíš Klopp moc překopat nestihne.

Ten opravdový Kloppův tým tedy začne vznikat až v létě. Užijme si ale zbytek té letošní sezony – o výsledky opravdu už moc nejde. Spíš o to, jak podrobnou představu o svých hráčích a jejich případných nástupcích Klopp dostane, kolik taktických variant bude moct vyzkoušet a jak dobře se připraví na přestupové okno.

A další sezona? Ta bude samozřejmě konečně naše – což sice říkám s nadsázkou, ale ovšem i s určitou vírou, která je pod vedením Jürgena Kloppa určitě oprávněná.

Utkání Liverpool FC – Manchester United můžete sledovat prostřednictvím O2 TV v neděli od 14.45 na stanici O2 Sport!

Foto: Reuters
Jiří Špičák Autor článku
Jiří Špičák
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru