Australian Open začíná! TOP 5 duelů 1. kola. Koho se vyplatí sledovat?

Novak Djoković – Hyeon Chung

Obhájce titulu vyfasoval hned v prvním kole nevyzpytatelného soupeře. Devatenáctiletý Korejec Chung je jedním ze 4 teenagerů v první stovce žebříčku – momentálně se nachází už na 51. příčce! S Djokerem se utká vůbec poprvé, těžko ale předpokládat, že by Srba vyřadil. Zároveň ale nemá co ztratit, potrápí „neporazitelnou“ jedničku?

Novak Djokovic

Rafael Nadal – Fernando Verdasco

Takový los si pro první kolo jistě Rafa nepřál! Jeho deblový parťák z nedávno skončeného turnaje v Dauhá Fernando Verdasco má sice s Nadalem výrazně negativní bilanci 2:14, z posledních 3 zápasů ale vyhrál hned dvakrát! Naposledy loni na „tisícovce“ v Miami. Dojde hned v prvním kole k velkému překvapení?

Rafael Nadal

Radek Štěpánek – Tatsuma Itó

Sedmatřicetiletý Štěpánek se v kvalifikaci rozehrál k velkým výkonům a poměrně snadno se dostal do hlavní fáze. Na grandslamu u protinožců se představí  po 2 letech, naposledy tam skrečoval už v prvním kole zápas se Slovincem Kavčičem. Los byl pro Štěpánka letos shovívavý, v cestě mu stojí Japonec Itó, se kterým má vyrovnanou bilanci 1:1, přípíše si český veterán čtvrtou výhru v řadě?

Radek Štěpánek

Lleyton Hewitt – James Duckworth

Bývalá světová jednička, vítěz Wimbledonu i US Open, končí po turnaji kariéru. Na triumf na domácím Australian Open ale Lleyton Hewitt nikdy nedosáhl. Byl by to jistě fantastický příběh, s největší pravděpodobností se to miláčkovi domácího publika nepovede ani při jeho poslední a zároveň jubilejní dvacáté účasti. V prvním kole proti němu bude stát krajan James Duckworth – bude to Hewittův poslední profi zápas?

Lleyton Hewitt

Andy Murray – Alexander Zverev

Ještě teď Brita Murrayho jistě straší loňský výprask od supertalenta Borny Čoriče na turnaji v Dubaji. I proto bude zajímavé sledovat souboj prvního kola, kde se světová dvojka představí proti dalšímu z nadějných mladíků, Sašovi Zverevovi. Německý dlouhán je považován za jednu z největších nadějí a už i on má za sebou velké úspěchy. Podaří se mu napodobit Čoriče?

Andy Murray

Přenosy z Australian Open můžete prostřednictvím O2 TV sledovat na stanicích Eurosport 1 a Eurosport 2 v časech, kdy to nejvíce vyhovuje právě vám.

Foto: Reuters
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru