Sázkařský expert: Co radí pro šlágr kola Liverpool – Manchester United? A co pro další mače?

Tottenham – Sunderland: 1 (O2 Sport, sobota 13.45)

Sunderland má za sebou patrně dva nejlepší zápasy v sezóně, když dokázal porazit Aston Villu (3:1) a následně i Swansea (4:2). Ze sedmi branek jich hned pět zaznamenal bývalý anglický reprezentant Jeramine Defoe. Ten bude největší hrozbou pro defenzivu „Kohoutů“, která stále zůstává nejlepší v soutěži. Tottenham inkasoval jen sedmnáct branek, což je průměr nižší než gól na zápas. Jediného nebezpečného hráče soupeře pokryje a o víkendu zvítězí.

Tottenham Harry Kane

Bournemouth – Norwich: 1

Souboj sousedů v tabulce by měl být vyrovnanou záležitostí. Velkou výhodu by ve vzájemném duelu pak mohlo sehrát domácí prostředí, Norwichi se totiž na cizích hřištích v posledních týdnech příliš nedaří. Z šesti venkovních utkání „Kanárci“ hned pětkrát prohráli. Domácí stále trápí absence tria Mings, Gradel a Willson, zbytek týmu je ale v pořádku, včetně zimních posil (Graban, Afobe, Iturbe).

Bournemouth fotbal

Chelsea – Everton: 0

Everton je týmem, který nemá před velkými soupeři respekt, o tom se Chelsea konec konců přesvědčila už na podzim, když v Liverpoolu prohrála (1:3). Hattrickem tehdy fotbalisty „Blues“ sestřelil Naismith, který ale v posledních měsících vysedává spíš na lavičce. Domácí obrana se tak musí spíš obávat svého bývalého spoluhráče a aktuálně jednoho z nejlepších střelců v soutěži Romela Lukaka. Belgický reprezentant se v probíhajícím ročníku Premier League trefil už patnáctkrát a neustále se zlepšuje. Start domácího kanonýra Diega Costy je naopak vinou zranění nejistý.

 Chelsea

Manchester City – Crystal Palace: 1 (Digisport 1, sobota 16.00)

Forma Crystal Palace má sestupnou tendenci. V posledních čtyřech zápasech tým dvakrát remizoval a dvakrát prohrál, v úterý londýnský klub nestačil dokonce na poslední Aston Villu (0:1). Aby toho nebylo málo, tentokrát zavítá na půdu loňského vicemistra. Manchester City má mistrovské ambice a zejména doma to výsledky potvrzuje. Z jedenácti utkání před svými příznivci získal 25 bodů, což je nejvíc ze všech celků v Premier League.

 Manchester City aguero jesus navas

Newcastle – West Ham: 0

Domácí v úterý obrali o body Manchester United (3:3) a zuby si teď brousí i na West Ham. „Straky“ by se po špatném podzimu rády mezi elitou udržely, a tak movitý majitel hodlá utrácet i za posily. K týmu by se měly co nevidět připojit Saivet a Shelvey, což znamená větší kvalitu do středové formace. Domácí rovněž doufají v probuzení ofenzivy, která se až na výjimky trápila. Hosté se ale mohou pochlubit velice dobrou fazónou, londýnský klub už osmkrát v řadě neprohrál, v předešlých třech duelech byl dokonce stoprocentní a pokaždé skóroval alespoň dvakrát (Southampton 2:1, Liverpool 2:0, Bournemouth 3:1). Dělba bodů není špatnou variantou.

 Georginio Wijnaldum Newcastle

Southampton – W.B.A.: 1

Domácí celek potřeboval po sérii nevýrazných výsledků zabrat a středeční výhra nad Watfordem (2:0) přišla více než vhod. Gólově se prosadil Long, který se snaží uhájit místo v základu, po zranění se totiž vrátil na soupisku Graziano Pellé. Druhou branku pak přidal Tadič, srbský ofenzivní záložník vypadl ze zahajovací jedenáctky a rád by se vrátil mezi vyvolené. Právě širší kádr a konkurenční boj o místo by mohl být výhodou domácích Saints v souboji s WBA. Hosté sice v posledním klání urvali překvapivě remízu na půdě Chelsea (2:2), ale stálo je to množství sil, které mohou v nabitém programu posledních dní chybět.

 Football - Aston Villa v West Bromwich Albion - Barclays Premier League - Villa Park - 19/9/15 Saido Berahino (C) celebrates with team mates after scoring the first goal for West Brom Mandatory Credit: Action Images / Tony O'Brien Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Aston Villa – Leicester: 2 (O2 Sport, sobota 18.30)

Domácí celek se v letošním ročníku trápí a s každým odehraným kolem se přibližuje strašák sestupu. Hosté, překvapení soutěže by naopak rádi po slabších výsledcích kolem svátků zopakovali středeční výhru nad Tottenhamem 1:0. Rozdíl v produktivitě k tomu „Lišky“ opravňuje. Fotbalisté Leicesteru totiž mají na svém kontě dvojnásobný počet branek. Jak Mahrez, tak Vardy zaznamenali téměř stejný počet branek jako všichni domácí dohromady.

 Football - West Bromwich Albion v Leicester City - Barclays Premier League - The Hawthorns - 31/10/15 Leicester City's Jamie Vardy celebrates scoring their third goal Mandatory Credit: Action Images / Andrew Boyers Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Liverpool – Manchester United: 0 (O2 Sport, neděle 15.05)

Liverpool má hodně náročný týden. Ve středu doma přivítal Arsenal (3:3), o víkendu jej čeká Manchester United. Na druhou stranu forma hostujícího celku ani zdaleka nebudí respekt, z předešlých šesti utkání tým vyhrál pouze jednou. Stejnou bilanci si slavný protivník drží i v rámci venkovních duelů (1-3-2). Také Manchester má v nohách divokou přestřelku (Newcastle 3:3) a kouč Klopp si mohl dobře nastudovat slabiny v hostující defenzivě. Obrana United přitom patřila mezi ty pevnější, ale stoperská dvojice Smalling – Blind má své limity.

 benteke

Stoke – Arsenal: 2 (O2 Sport, neděle 17.15)

Vedoucí tým tabulky se představí na půdě sedmého Stoke, což nebude jednoduchý duel.  „Hrnčíři“ totiž na domácím hřišti dokázali porazit nejednoho zvučného soupeře, své by o tom mohly vyprávět oba manchesterské kluby. Domácí se ale nejspíš budou muset obejít bez své největší hvězdy, Shaqiriho, což by byla velká ztráta. Arsenalu se naopak marodka pomalu vyprazdňuje, i lavička náhradníků má výborné parametry.

Arsenal

Swansea – Watford: 0

Oba celky se střetly na podzim v obráceném gardu a z nejtěsnější výhry (1:0) se radoval Watford. Nováček soutěže si vede v průběhu sezóny podstatně lépe než domácí, a tak ani v odvetě není outsiderem. Swansea má naopak potíže se záchranou, tým se pak nepochopitelně zbavuje kvalitních hráčů jako je Jonjo Shelvey. Ofenziva domácích je přitom už nyní hodně impotentní.

swansea gomis

Foto: Reuters
Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru