Mistři biatlonu trénují policisty. Ti se tak chystají na další vlnu uprchlíků

Podle zjištění amerických vědců se na Českou republiku valí další vlna uprchlíků/teroristů, ministerstvo vnitra proto neváhalo a založilo speciální oddíl policistů, kteří mají přes zimu hlídkovat v pohraničních horách.

„Že se situace zhoršuje, nám došlo v týdnu, kdy stovky policistů zadržely 9 nelegálních migrantů. Kritický stav volal po nápravě a museli jsme začít jednat. Přes svátky se situace naštěstí uklidnila, díky čemuž jsme získali čas na přípravu,“ uvedla Brunislava Lážná z ministerstva.

Pod dohledem nejlepších

Co se tedy chystá? Policie ČR vyčlenila 90 lidí, které rozdělila do tří oddílů (Západ, Jih, Východ). Tito policisté jsou speciálně trénováni našimi biatlonovými špičkami v utajeném policejním kempu na Šumavě.

Podařilo se mi do tohoto střeženého tábora dostat na pozici pomocného kuchaře. Při servírování ragú z divočáka (kterého si mimochodem ulovili sami frekventanti) jsem nenápadně vyzpovídal majora Zenana.

„Je to velmi náročné, ale naši biatlonisté jsou opravdová špička. Nejdřív nás naučili odbornou terminologii. Takže už víme, co je máza, stojka, ležka. Ze začátku jsme se tomu hihňali, ale už víme, jaká je to věda. Výborné je, že každý z biatlonistů ví, v čem je silný. Jeden dobře běhá, dalšímu jde ležka a tak podobně,“ svěřil se Zenan.

Do Vánoc jedeme naostro

Pokud vše půjde, jak má, administrativa se nezadrhne, vláda nepadne a sníh naopak ano (sněžná děla nejsou v rozpočtu), nastoupí speciální policejní jednotky do ostré akce před Vánoci 2016.

„V srpnu plánujeme ostré testy, které odhalí poslední nedostatky, a o adventu už naše hranice budou dokonale chráněny,“ řekla Lážná. Na poznámku, že v srpnu přece není sníh, se jen tajuplně usmála. „To asi dobře neznáte státní úřednický aparát,“ uzavřela náš krátký rozhovor.

Komentář pana Zelí

Snad budou mít dobrou mázu a doufám, že při ležce nazapadají sněhem.

 

pan Zelí Autor článku
pan Zelí
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru