Dvojitá porce basketu! V Eurolize uvidíte oba české zástupce v přímých přenosech

CSKA Moskva – FC Barcelona Lassa (O2 Sport, 17.55)

Dnes od 18.00 nabídne stanice O2 Sport střet basketbalových gigantů. Slavná Barcelona se představí v zápase proti ambicióznímu CSKA Moskva. Oba celky mají bohatou a hlavně úspěšnou historii, vždyť Barcelona vyhrála Euroligu dvakrát a ruské CSKA se radovalo ze zisku trofeje dokonce šestkrát.

Nyní jsou v osmifinálové skupině oba týmy ve stejné výchozí pozici, na kontě mají jednu výhru a jednu prohru.

CSKA ve vyhecovaném derby prohrálo s Chimki a katalánský celek zase nestačil na Olympiakos Pireus. Velmi dobré formě se těší český reprezentant Tomáš Satoranský, jenž ve službách Barcelony předvádí po celou sezonu stabilní výkony. V posledním euroligovém střetnutí proti Chimki Moskva zaznamenal odchovanec USK Praha třináct bodů a čtyři asistence.

Na druhé straně je nepochybně hlavní hvězdou nejlepší střelec celé soutěže Nando de Colo. Avšak nad účastí rozehrávače domácích v zápase visí velký otazník. V posledním ligovém utkání utrpěla francouzská hvězda zranění kotníku a není jisté, zda do dnešního duelu vůbec naskočí.

Trenér Barcelony Xavi Pascual řekl k večernímu utkání následující: „CSKA předvádí velmi dobrý basketbal a nebojím se říct, že nás čeká jeden z nejtěžších zápasů v sezoně. Stále nevíme, jestli nastoupí Nando de Colo, ale připravujeme se na to, že tomu tak bude. Je to nejlepší hráč Euroligy, tvoří hru, je nebezpečný. Musíme být efektivní jak v útoku, tak v obraně. Jen tak můžeme v Moskvě uspět.“

Poslední zápasy v Eurolize:

FC Barcelona Lassa – Chimki

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=PLINcWLgfF0[/fve]

CSKA Moskva – Real Madrid

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=ZN66hzF4KiA[/fve]

Fenerbahce Istanbul – Lokomotiv Kuban Krasnodar (O2 Sport, 19.55)

V zápase Fenerbahce – Lokomotiv se proti sobě postaví týmy, které zatím ve skupině E nepoznaly hořkost porážky. Navíc basketbalisté Kubaně neprohráli již sedm zápasů v řadě, když započítáme i utkání ve VTB lize. V posledním euroligovém střetnutí proti Anadolu Efes zářil především americký rozehrávač Malcolm Delaney. Jeho dvacet pět bodů, pět asistencí a pět doskoků prakticky rozhodlo o těsné výhře 78:77.

„Fenerbahce má velmi silný tým a skvělého trenéra. Navíc doma u nich panuje bouřlivá atmosféra a to bude jejich výhodou. Ale myslím si, že i my máme kvalitní výběr. Pokud se budeme držet našeho herního plánu, tak můžeme pomýšlet na úspěch,“ sdělil před zápasem Malcolm Delaney.

Na straně Fenerbahce aktuálně září jedna velká hvězda a všechny české fanoušky musí těšit, že tou hvězdou je Jan Veselý.

Pětadvacetileté křídlo na sebe naposledy upozornilo při výhře v Bělehradu, kde Veselý nasbíral celkem deset útočných doskoků, což je vůbec druhý nejlepší výkon v dějinách celé Euroligy. A výtečný večer s bilancí patnáct bodů, patnáct doskoků a pět bloků jen potvrdil, že pro istanbulské Fenerbahce je to hráč s nálepkou „nepostradatelný“!

Poslední zápasy v Eurolize:

Crvena zvezda Bělehrad – Fenerbahce Istanbul

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=TZ12rJ6Icrg[/fve]

Lokomotiv Kuban Krasnodar – Anadolu Efes Istanbul

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=WOu55FBc9E0[/fve]

Foto: euroleague,net
(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru