Zlatý míč 2015: Proč ho (nejspíš) získá Lionel Messi?

messi ronaldo neymar

Osmadvacetiletý Argentinec prožil opravdu úspěšný rok. Lionel Messi s Barcelonou vyhrál La Ligu, Copa del Rey, Ligu mistrů, evropský Superpohár i mistrovství světa klubů. Navíc jako kapitán dotáhl Argentinu do finále Copa América, kde sice jeho tým na penalty podlehl Chile, ale Messi byl jediným Argentincem, který pokutový kop proměnil. Za celý rok nastřílel 52 gólů.

Fotbalová veřejnost navíc považuje jeho vítězství za hotovou věc – fanoušci nevěří, že únik informací společnosti European Sports Media (organizující galavečer) byl jen omylem.

„Vzhledem k technickým problémům jsme jako vítěze Zlatého míče za rok 2015 uvedli Lionela Messiho a Célii Šašičovou. Šlo samozřejmě o držitele ocenění pro nejlepšího hráče a hráčku UEFA. Za chybu se omlouváme,“ uvedla ESM.

Messi Champions league

O tom, že favoritem je právě čtyřnásobný vítěz Zlatého míče Messi, nepochybují ani ti nejpovolanější experti – například Thierry Henry. Podle ČTK by to bylo šílenství, kdyby jeho bývalý spoluhráč z Barcelony Zlatý míč nezískal.

Hráč, který dal 23 až 25 branek za sezonu, byl dříve považován za špičkového útočníka, Messimu k tomu stačí tři měsíce. Někdy se sám sebe ptám, zda je to vůbec člověk.

Thierry Henry

Dalšími kandidáty jsou Cristiano Ronaldo (vyhrál v letech 2008, 2013 a 2014) a Messiho spoluhráč Neymar. Ten sice také triumfoval s Barcelonou, připsal si 46 branek, ale s Brazílií skončil na Copa América již ve čtvrtfinále – v něm si kanárci vylámali zuby na Paraguayi.

Cristiano Ronaldo měl také úchvatnou sezonu, ale jen po osobní stránce – s 57 góly získal evropskou zlatou kopačku. Na další Zlatý míč to ale nejspíš stačit nebude.

[blog_poll_start][poll id=“48″][blog_poll_end]

Foto: Reuters
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru