Tomáš Rosický: 15 let legionářem. Čím si Malý Mozart prošel?

Přestup za Kollerem

Malý Mozart byl jednou z největších nadějí českého fotbalu a 3 roky od svého debutu v áčku Sparty přišla nabídka na přestup o patro výš.

Rosicky

Dortmund zaplatil 504 milionů korun, a tak se Rosický sešel v jednom týmu s Janem Kollerem. Čeští borci získali hned v sezoně 2001/2002 bundesligový titul.

Odchod do Arsenalu

O rok později se německý tým probojoval do finále poháru UEFA, v němž však podlehl Feyenoordu. V následujících letech na Dortmund přišel útlum i finanční potíže, a nebylo tedy překvapením, že 22. 5. 2006 Rosický podepsal čtyřletou smlouvu s Arsenalem.

Podívejte se na jeho gólovou trefu, která znamenala vítězství na hřišti Hamburgu v Lize mistrů:

Věčně zraněný Mozart

Zlaté období ale bohužel pro český fotbal netrvalo dlouho, od ledna 2008 byl Rosický mimo hru kvůli zranění podkolenní šlachy. Z Malého Mozarta se stal věčně zraněný Mozart, zmeškal Euro 2008 a v celé sezoně 2008/2009 ani jednou nenastoupil.

Větší či menší zranění ho od té doby pronásledují vesměs neustále, ale zadostiučinění přece jen přišlo – v sezoně 2013/2014 vyhrál s Arsenalem ve finále proti Hullu FA Cup, získal tedy první trofej od svého příchodu v roce 2006.

rosicky

Kdy nastoupí s Čechem do zápasu?

O rok později Arsenal pohár hladce obhájil proti Aston Ville a v posledních dvou sezonách získal také Community Shield. Rosický se v průběhu sezony opět dostal do parády, takhle se blýskl v derby o severní Londýn:

[fve]https://youtu.be/io4qRq4NMj4[/fve]

Od léta mu v Arsenalu přibyl český parťák Petr Čech, ale Rosický si zatím vzájemnou spolupráci na hřišti neužil kvůli dalšímu zranění kolene. Jeho návrat je odhadován na konec ledna, již se však zapojil do přípravy!

Wenger o Rosickém: „Je zpět v plném tréninku, je to fantastické, protože byl mimo hru hodně dlouho.“

Také fanoušci se již nemohou dočkat, až uvidí Rosického po zranění znovu hrát.

„Vítej zpět!“

https://twitter.com/__arsenalnews_/status/686570497560211456

Foto: goal.com, Facebook Arsenal
(tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru