HOMOLKOVY zámořské objevy: Mrázek je jednička! V Detroitu i v nároďáku

Slavní gólmani

Terry Sawchuk, Jim Rutherford, Chris Osgood nebo Dominik Hašek. To jsou slavná jména v brankovišti Red Wings. Nyní si Petr Mrázek nenápadně, zaslouženě a po velkém boji vysloužil pozici jedničky.

petr mrazek

Není to potvrzené, ale kdo sleduje zámořský hokej, cítí, že Jimmy Howard vyklízí pozici. V posledních devíti zápasech totiž v brance byl Petr Mrázek a v noci na pondělí ho čekal 10. zápas v řadě. Z toho osmkrát nastupoval od začátku utkání. To už je důvod si myslet, že v Detroitu mají jasno.

Jimmy Howard není určitě špatný brankář. Ale také není špičkový a Red Wings jsou organizací, která stabilně hraje vysoko.

Jimmy Howard mrazek

Poslední sezony to není o Stanley Cup, ale postupy do play-off jsou povinností. Možná ale i v brankovišti zaznamenali ústupek.

Srovnání podle ceny

Howard bere přes 5 milionů dolarů a rozhodně nemá lepší čísla. Cap hit Mrázka je přitom kolem 750 tisíc. Myslet si, že je sedmkrát horší, by bylo nemožné. Pokud porovnáme oba podle ceny a výkonu, jedná se možná o největší nepoměr v NHL.

Ale Mrázek bojuje a jednou by mohl mít také kontrakt za pět „mega“. Je otázkou, zda to bude v Detroitu.

Nicméně ani jednou neměl statisticky špatnou sezonu, ba naopak. Vždy stlačil průměr pod dvě a půl branky na utkání. Letos to má zatím 2,20 a úspěšnost těsně pod 93 procent. Howard 2,66 a 91%…

Přečtěte si taky: HOMOLKOVY zámořské objevy: Další varování českému hokeji!

Jednička nejen Detroitu

Petr Mrázek navíc vypadá inteligentně a letošní ročník je klíčový. Pro příští ročník může podepsat životní kontrakt. Jsem si jistý, že 3 až 4 miliony dostane. Uvidíme, kde a kolik to bude doopravdy.

petr mrázek

Ale pro mě je jedničkou nejen Detroitu. Měl by chránit brankoviště i jako jednička nároďáku.

Má totiž vlastnost, která se cení u brankářů v současnosti nejvíc. Dává šanci vyhrát svému týmu v každém utkání.

Foto: Reuters
Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru