Premier League: 5 manažerů záchranářů. Komu změna prospěla a komu spíše ne?

1. Jürgen Klopp (8. 10. 2015, Liverpool)

Po dvou povedených úvodních utkáních se Liverpoolu přestalo dařit a Brendana Rodgerse u týmu vystřídal fanoušky vytoužený Němec.

Rudí pod vedením Jürgena Kloppa v Premier League odehráli 12 utkání a vyválčili 18 bodů. V tabulce figuruje Liverpool na 8. příčce.

klopp

Poměrně vyrovnanou bilanci Jürgena Kloppa můžete vidět v grafu:

trenéři

Přečtěte si taky: Liverpool odvrátil fiasko, tým ze čtvrté ligy byl 20 minut od postupu!

2. Sam Allardyce (9. 10. 2015, Sunderland)

První letecký den (4. října 2015) zahájil ještě před zmiňovaným Brendanem Rodgersem Nizozemec Dick Advocaat, jenž se stal prvním odejitým manažerem sezony 2015–2016. Po pěti dnech bezvládí ho v Sunderlandu nahradil „Velký Sam“.

Zkušený Brit dotáhl Černé kočky ve 12 kláních ke 12 bodům za čtyři vítězství.

Sam Allardyce

3. Rémi Garde (2. 11. 2015, Aston Villa)

Aston Villa se loni těsně vyhnula sestupu a prsty v tom měl i Tim Sherwood, který tým vedl od ledna loňského roku. Po letní přípravě však očekávané zlepšení hry Villans nepřišlo, a tak byl šestačtyřicetiletý manažer na konci října odvolán a nahrazen o tři roky starším Francouzem.

Garde si ale zatím vede obdobně. V 9 zápasech se svým týmem ještě nezvítězil (ani v sobotu v FA Cupu), získal pouhé 4 body a Aston Villa se topí na posledním místě ligové tabulky.

Remi Garde

 

Přečtěte si taky: Silný uragán nadávek. Fanoušci Aston Villy slovně zaútočili na hráče!

4. Alan Curtis (9. 12. 2015, Swansea)

Po odvolání Garryho Monka se Swansea dočasně ujal jeho asistent Alan Curtis. Labutě pod velšským reprezentantem pomalu roztahují křídla, v 5 utkáních prohrály pouze s favorizovanými Manchestery a za jednu výhru a dvě remízy získaly 5 bodů.

Vedení Swansea se tak rozhodlo jmenovat Curtise právoplatným manažerem, což učinilo ve čtvrtek 7. 1. Pozor, sestupová hrozba je však stále za dveřmi.

alan curtis

5. Guus Hiddink (19. 12. 2015, Chelsea)

Po oslavách loňského titulu dorazila do Chelsea mistrovská kocovina, jež nakonec postihla i svérázného manažera Josého Mourinha.

Romanu Abramovičovi došla před Vánoci trpělivost a Portugalce dočasně nahradil zkušeným Nizozemcem. V dosavadních 3 pokusech Blues neprohráli a díky vítězství v minulém kole si připsali již 5 bodů.

guus hiddink

Foto: Reuters
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru