Petržela staví nový Baník pro druhou ligu. Kdo už v něm nebude?

Příchod nového trenéra Vlastimila Petržely je určitě příslibem hlavně do budoucna. Bývalý kouč Zenitu Petrohrad, který naposledy vedl druholigovou Vlašim, chce začít co nejrychleji budovat nový tým.

Některé hráče nechtěl ani v druhé lize

„Se 4 body po podzimu se mužstvo nemůže zachránit,“ prohlásil po svém příchodu nekompromisně Petržela. A nezůstal jen u toho, pustil se i do samotných hráčů Baníku. „Jsou tu někteří, které jsem nevzal ani do Vlašimi. Pět hráčů na tuto soutěž vůbec nemá,“ nebral si servítky.

Vlastimil Petržela

Petržela se tak už dopředu soustředí hlavně na příští sezonu, v níž se bude (pravděpodobně) snažit o brzký návrat Baníku do nejvyšší soutěže.

Chybět mu už ale budou některé opory:

Davor Kukec

Jedna z nejvýraznějších postav Baníku posledních let. Ani on ale nedokázal mužstvo na podzim dotáhnout k lepším výsledkům, teď zkusí oživit kariéru v Teplicích.

Davor Kukec

Francis Narh

Ghanský útočník byl po příchodu do Baníku zjevením – potenciál ale nenaplnil, čekalo se od něj hlavně více gólů. A statistiky si už asi ani nevylepší, spekuluje se o jeho přestupu do Rumunska.

Francis Narh

Derrick Mensah

I druhý z Ghaňanů se bude z Baníku nejspíš poroučet. O reprezentačního záložníka do 20 let mělo údajně předloni zájem i slavné Atlético Madrid, nyní s ním nepočítá ani Baník.

Derick Mensah

Jiří Pavlenka

Talentovaný brankář s reprezentačními zkušenostmi měl ještě nedávno spíše zahraniční ambice, nyní to ale vypadá na jeho přestup do Slavie, která se s příchodem čínských investorů netají velkými plány.

Jiří Pavlenka

Baník má ke všemu ještě znovu zastavené přestupy kvůli neuzavřeným sporům s Viktorií Žižkov, táhnou se i jednání o vstupu nového majitele. Jak si s tím Petržela i celý klub poradí?

Foto: Facebook Baník Ostrava
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru