Euroligový souboj gigantů: CSKA Moskva hostí Real Madrid. Barcelona přivítá Chimki

CSKA Moskva – Real Madrid (18.00, živě O2 Sport od 17.55)

Úřadující šampioni z Madridu vstoupili do TOP 16 těsnou výhrou nad německým Bambergem, když zvítězili v poměru 82:79. Výborným výkonem se zaskvěl především španělský rozehrávač Sergio Rodríguez, jenž zaznamenal 22 bodů a navrch přidal ještě osm asistencí.

[fve]https://youtu.be/0zt7DP7bbMs[/fve]

Naopak basketbalisté CSKA museli v prvním duelu skousnout těžkou prohru v moskevském derby s Chimki, kdy jim k úspěchu nepomohlo ani dvacet bodů rozehrávače Nanda de Cola. Avšak jinak francouzský reprezentant zažívá skvělou sezonu, patří ke klíčovým tahounům výběru kouče Dimitriose Itoudise a jeho 201 bodů mu zajišťuje titul nejlepšího střelce celé Euroligy.

[fve]https://youtu.be/fxyWEck75cg[/fve]

„Čeká nás nesmírně důležitý zápas, kdy budeme potřebovat každý hlas, který nás požene dopředu. Doufám, že stadion bude vyprodaný a společně s fanoušky dokážeme uspět,“ burcuje před utkáním trenér CSKA Moskva.

FC Barcelona Lassa – Chimki Moskva (20.45, živě O2 Sport od 20.40)

Ve čtvrtek večer se českým fanouškům představí v dresu Barcelony i Tomáš Satoranský, na kterého se chystá ve výborné formě hrající Chimki.

tomas satoransky barcelona

S ruským celkem se před několika dny střetli i basketbalisté Nymburka. Stalo se tak v rámci VTB ligy a pro Středočechy to skončilo vůbec nejtěžší porážkou v sezoně. Ruský celek se uvedl vysokou výhrou 123:71.

Jedná se o první setkání těchto týmů za poslední tři roky. V tom posledním vzájemném utkání byla šťastnější Barcelona, když Chimki porazila 71:69.

Barcelona v úvodním zápase TOP 16 týmů nestačila na Olympiakos Pireus, který zvítězil v poměru 74:62. Malou útěchou pro českou hvězdu mohl být fakt, že se Tomáš Satoranský stal druhým nejlepším hráčem utkání, když si na svém konto připsal dvanáct bodů a tři asistence.

[fve]https://youtu.be/1vys26SFFYs[/fve]

Kouč Chimki Moskva k nadcházejícímu utkání uvedl následující: „Hru Barcelony známe velmi dobře, ale nebudeme se přizpůsobovat jejich taktice. Chceme hrát svoji hru. Máme plán, jak proti Barceloně uspět. Mají rychlé útoky a takticky plní všechny pokyny. Jejich velkou výhodou je, že Barcelona má obrovské zkušenosti s Euroligou, kdy téměř každý rok hrají závěrečné Final Four,“ říká trenér Rimas Kurtinaitis.

Foto: Facebook CSKA, Facebook FCB Basket
(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru