Otec pojmenoval dceru po Arsenalu, manželka na to přišla až za 2 roky. A co další výstřední jména?

Až po dlouhých dvou letech muž prozradil své partnerce krutou pravdu. Totiž že Lanesra je jen pozadu napsaný název jeho oblíbeného fotbalového klubu Arsenal.

Jiná výstřednost se podařila v Norsku.

Oddaný fanoušek Liverpoolu se rozhodl dát svému dítěti originální prostřední jméno. Inspirovala ho milovaná hymna Reds „You'll Never Walk Alone“. Svého potomka pojmenoval akronymem YNWA.

 

ynwa liverpool fc

Další pecka je z Anglie. Pokud dá otec svému chlapci jméno Jensen po oblíbeném brankáři, není v tom ještě žádný velký problém.

Ten nastává teprve ve chvíli, kdy ke jménu Jensen přidáte ještě dalších 13 jmen. Všech hráčů, kteří nastoupili k prvnímu utkání sezony za Burnley a porazili Nottingham 1:0.

Celé jméno chlapce je tedy Jensen Jay Alexander Bikey Carlisle Duff Elliott Fox Iwelumo Marney Mears Paterson Thompson Wallace. Jen příjmení Preston (konkurenční klub z nižších anglických soutěží) to trochu kazí.

Burnley

Jensen však není jediný kluk na světě s přehnaně dlouhým fotbalovým jménem.

Brazilský tatínek s nadějí, že se mu narodila příští fotbalová hvězda, pojmenoval svého kluka Zinedine Yazid Zidane Thierry Henry Barthez. Přesto, že chlapci již bylo osm let, všechna svá jména si nepamatuje a nejspíš je neumí ani vyslovit. Na to, jestli se z něj stane úspěšný fotbalista, si ale musíme ještě počkat.

Zinedine Yazid Zidane Thierry Henry Barthez

Chcete také obdařit potomka fotbalovým jménem, ale manželka vám něco tak bizarního zakazuje? Jediná možnost pak je fandit Chelsea a přestěhovat se do Británie. Dívčí jméno Chelsea je totiž mezi 200 nejpopulárnějšími jmény, a tak se na jeho výstřednost nikdo vymlouvat nemůže.

[poll id=“41″]

Foto: liverpoolfc.com, pendletoday.co.uk
(bar)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru