Tottenham Jiřího HOŠKA: Centimetr sem, centimetr tam

Kolik chybělo v nedělním mokrém odpoledni v Goodison Parku pumelicím Kanea a Daviese do brankové konstrukce? Taky dva centimetry? Harrymu možná ještě míň.

„Měli jsme prostě smůlu. Trefili jsme tyč a břevno. Zasloužili jsme si vyhrát. Toť vše,“ shrnul své dojmy z poněkud nešťastné remízy na Evertonu opět výborný Toby Alderweireld. I kouč Spurs prozradil, že v šatně našel po zápase skupinu protáhlých obličejů a že se nepouštěla ani obligátní muzika (jaké pecky pouští tottenhamský „Eda Poustka“, jsem ještě nezjistil).

Carroll? Pořád mě nepřesvědčil

V první půli jsme domácí mleli víc než v srpnu na White Hart Lane. Že nám pak gól dal náš bývalý hráč Aaron Lennon z první střely Evertonu na bránu, bylo přesně v duchu nejlepších tradic tottenhamských zápasových scénářů.

I když už má zpátky uzdraveného Bentaleba, vsadil Pochettino při absenci Dembélého v záloze zase na Toma Carrolla. Od dalších fandů Spurs i od Jamieho Carraghera ve studiu jsem na Tomovu adresu slyšel tentokrát hodně chvály. Mě tedy zase úplně nepřesvědčil. Ale možná jsem proti němu nějak vysazený za to, jak to „pohnojil“ doma proti Newcastlu.

Tom Carroll

Hodně se mi líbilo, že všichni dřeli. Alderweireld byl zadýchaný ještě při interview snad 10 minut po závěrečném hvizdu. I když v závěru jsme zápas neměli absolutně pod kontrolou a já potichu vzýval remízové duchy, Spurs se pořád pokoušeli o plný bodový zisk.

Belgické souboje byly ozdobou

Hrát na Evertonu sebevědomě na vítězství, to vidím jako docela posun. Viděl jsem teď Toffees hrát v několika posledních zápasech a přišlo mi, že nikdo nedokázal bránit Romela Lukaku (snad to skloňuju správně) tak dobře a chytře jako Honza Vertonghen. Byla to v podstatě osobka po celém hřišti a duely těch dvou Belgičanů patřily podle mě k ozdobám fakt pěkného zápasu.

Na muži zápasu se zase všichni jasně shodli. Dele Alli běhal (přes 11 kilometrů), kličkoval, střílel, bránil a … dal svůj pátý ligový gól sezóny. A fakt moc povedený, po krásném Alderweireldově pasu. Jestli Deleho Roy Hodgson nevezme na Euro, tak si budu hodně ťukat na čelo.

Dele Alli

Hmmm, co bych tak zkritizoval? Už vím. Přišlo mi divné, když Pochettino poslal na hřiště Sona místo Eriksena. Já bych býval jasně stáhnul Lamelu, který už měl navíc žlutou. Dán mi připadal svěží a hrál svůj lepší standard. Ale to je fakt detail…

Dvojduel s Leicesterem bez Vardyho

Jako fajn, vítězství by bývalo bylo milé, ale bilance 3-1-0 z období svátků je velmi příjemná. 9 zápasů venku v řadě bez porážky nezažil Tottenham posledních 20 let.

Teď si dáme na White Hart Lane divný dvojduel s Leicesterem; napřed v FA Cupu a pak v lize. Tipnul bych si, že do poháru pošle Poch takové lepší „béčko“. Jo, mimochodem, nebude proti nám hrát Vardy. Musí prý na nějakou drobnou operaci. Beru. Prima načasování…

Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru