Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Křišťálová koule promluvila. Titul pro Citizens

Titul mají Citizens, Arsenal je druhý

Tak to zase nevyšlo. Arsenal na jaře dlouho bojoval o titul, ale jen několik kol před koncem se před něj dostal Manchester City a svoji šanci už Citizens nepustili. I přes tento úspěch ovšem manažer Manuel Pellegrini končí. Na lavičku usedne Josep Guardiola s jednoznačným úkolem, dovést tým k triumfu v Lize mistrů. Manažer Arséne Wenger se musí podrobit operaci svalů na krku, přetížených od neustálého kroucení hlavou.

Pep Guardiola

Propadák Leicesteru

Vánoční mistr z Leicesteru neudržel svoji podzimní formu a propadl se tabulkou těsně za pohárové pozice. Doplatil na velice úzký kádr hráčů, kteří jsou schopni udržet kvalitu. Především v útoku, kde je hra postavena pouze na dvou nadstandardních hráčích. V závěru sezóny pak celý tým navíc oslabily spekulace o odchodu Jamie Vardyho a Riyada Mahreze do větších klubů. Možná, že od příští sezóny se bude muset obejít i bez manažera Claudia Ranieriho. Ten dal o sobě zase po delší době vědět a je jedním z mála, kteří mají zkušenosti i reputaci na to, aby převzali jeden z velkoklubů, které budou v létě hledat nové vedení. Přesto za celkový přínos této sezóně Leicesteru celá Anglie tleská vestoje.

Claudio Ranieri

Louis van Gaal zůstává v Manchesteru United

Rudí ďáblové doklopýtali na čtvrté místo anglické Premier League, čímž si zajistili účast v předkole Ligy mistrů. I když se ani v průběhu jarní části nedokázali zbavit velkého ofenzivního trápení a neustále se vedly spekulace o konci angažmá Louise van Gaala, ten nakonec přečkal to nejhorší a nyní dostane prostor připravit tým na novou sezónu. Bastian Schweinsteiger byl v létě poslán na odtučňovací tábor.

Louis van Gaal

Liverpool začal nosit brýle

Přístavní město zasáhla nová mánie. Po Beatles a Stevenu Gerrardovi si nyní lepí taxikáři samolepky s fotografií manažera Liverpoolu Jürgena Kloppa. Fanoušci začali na tribuny Anfield Road nosit velké brýle jako vtipnou narážku na hlavní módní libůstku tamního manažera. Klopp na tiskové konferenci poznamenal, že snad ty brýle nebudou až příliš růžové. I když to v této sezóně Liverpoolu v lize na poháry nevyšlo, Jürgen Klopp dotáhl svůj tým k triumfu v ligovém poháru a získal tak svoji první trofej v roli manažera. Nyní se chystá na natáčení reklamy na pivo jednoho ze sponzorů.

Foto: Reuters
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru