PILNÉHO domácí hřiště: Slávisté myslí při přestupovém pouštění žilou i na budoucnost

Noví čínští majitelé, kteří spolu s Jiřím Šimáněm převzali v průběhu podzimu vládu nad klubem z Edenu, zatím drží své sliby. Slavii postupně oddlužili a teď přichází krok číslo dva.

Slavia vyhlásila, že chce bojovat o pohárové příčky, a tím pádem se do týmu začínají trousit nové tváře.

Investice do budoucna

Ulovit opravdu kvalitní posily je v českém fotbalovém rybníku věc složitá. Pokud už si nějakého takového hráče vyhlédnete, tak za něj chce jeho zaměstnavatel většinou velké peníze.

Kádr Slavie zatím rozšířili celkem čtyři fotbalisté a z jejich jmen je vidět, že Slavia nemyslí jen na momentální úspěch, ale i do budoucna.

Tak třeba dva nadějní mládežničtí reprezentanti Antonín Barák z Příbrami a Zdeněk Linhart z Českých Budějovic. Nikde není psáno, že se oba během zimní přípravy prosadí přímo do A-týmu, ale proč nemít v zásobě dostatek kvalitních hráčů. I kdyby oba Dušan Uhrin ml. poslal na jaro na hostování, tak by to nebyl vůbec divný krok. Pokud budou oba dva pravidelně nastupovat v jiném ligovém týmu, tak půjde nahoru jejich fotbalové umění, a tak i cena.

Nakonec krásným příkladem je brankář Tomáš Koubek, toho si Sparta v létě pořídila jako dobrou investici do budoucna a obratem ruky ho poslala do Liberce, kde patří k oporám týmu.

Slovan Liberec

Dráždidlo Hušbauer

Co se týká Josefa Hušbauera, tak i to by mohl být dobrý tah. Je to sice sparťan, což asi někteří fanoušci hůř ponesou, ale pro samotného záložníka to může být dobrá motivace. Nejlepší způsob, jak si naklonit fandy na svoji stranu, je podávat stabilně kvalitní výkony.

Přečtěte si také: Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Proč by přestup Hušbauera prospěl jemu, Spartě i Slavii?

A Josef Hušbauer na to potenciál rozhodně má. Po návratu ze zahraničí sice na ligových trávnících příliš nezářil, ale než vyrazil do světa na zkušenou, tak patřil mezi nejlepší středopolaře v lize. Fotbal tedy hrát umí, teď v něm jenom Dušan Uhrin bude muset probudit obávaného zabijáka ze středních vzdáleností.

Kandidát na titul?

Do obrany Slavia v poslední den loňského roku získala Jana Bořila. Ten je ve 24 letech v ideálním fotbalovém věku a měl by okamžitě zapadnout do základní sestavy. Na podzim podával v dresu Mladé Boleslavi vynikající výkony, na které bude chtít navázat i ve Slavii.

Jak na svém twitterovém účtu v posledních dnech naznačoval Jaroslav Tvrdík, tak těmito jmény by posilování Slavie končit nemělo. Bude tedy zajímavé sledovat, jaké posily rozšíří aktuální slávistickou soupisku. Jedno je ale jasné. Sparta i Viktoria Plzeň budou mít v budoucnu v boji o titul dalšího vážného konkurenta.

[poll id=“39″]

O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru