Euroliga: Real Madrid se rozjíždí, zašlape do palubovky německý Bamberg?

Cedevita Záhřeb – Lokomotiv Kuban Krasnodar (19.00, živě O2 Sport od 18.55)

euroliga top 16

Chorvatský Záhřeb čeká velký svátek, premiérová účast v TOP 16 týmů a hned v úvodním duelu přijede velký favorit celé Euroligy. Lokomotiv Kuban vyhrál jasně základní skupinu, zaznamenal celkem osm výher a pouhé dvě porážky. Navíc vyniká velmi dobrou obranou, když defenziva ruského celku obdržela nejméně bodů na zápas (68,3) ze všech týmů Euroligy

Rozehrávač Dontaye Draper, jenž hájí aktuálně barvy Lokomotivu, se vrátí do prostředí, které moc dobře zná. V letech 2010 až 2012 totiž působil právě v Záhřebu, a dokonce je držitelem chorvatského pasu. Domácí Cedevita bude spoléhat na výkony Mira Bilana, který v základní části patřil mezi pět nejlepší střelců, když zaznamenal celkem 153 bodů s průměrem 15,3 na zápas.

Veljko Mršič, kouč Cedevity Záhřeb, k večernímu utkání řekl: „Hned v prvním zápase budeme čelit jednomu z nejlepších týmů celé soutěže. Lokomotiv má hodně běhavý, nadějný a ambiciózní tým. Bude pro nás klíčové zastavit jejich útoky už v přechodu. Naše obrana se v posledních týdnech hodně zlepšila, ale samozřejmě síla Lokomotivu bude na úplně jiné úrovni.“

Real Madrid – Brose Baskets Bamberg (20.45, živě O2 Sport od 20.40)

euroliga real madrid

Real Madrid zažívá letos pomalý rozjezd, kdy málem nepostoupil ani ze základní skupiny. Nakonec se to díky strhujícímu finiši podařilo a nyní se úřadující šampion Euroligy opět zařadil mezi největší favority na zisk titulu. Celek z Madridu drží šňůru tří výher v řadě a udělá vše, aby tato série pokračovala i po duelu s Bambergem.

Navíc proti německému mužstvu se Realu dlouhodobě daří, celkem má na svém kontě již sedm výher. Naposledy se oba týmy utkaly v roce 2013 a dvakrát slavil výhru Real. Bambergu bude jistě chybět zraněný reprezentant Elias Harris, kterého trápí svalové problémy. Nicméně, připravený bude šestadvacetiletý Brad Wanamaker, který ve skupinové části patřil mezi nejlepší střelce týmu. Celkem zaznamenal v deseti utkáních 122 bodů.

„Pro moje hráče to bude nová situace, hodně z nich si TOP 16 nikdy nezkusilo. Madrid je favorit, musíme čelit jejich obrovské síle. Jsou to obhájci titulu, mnoho kluků z jejich sestavy může hrát klidně hned teď v NBA, ale já chci čelit této výzvě a hráče na to připravit,“ uvedl před zápasem italský kouč Andrea Trinchieri, jenž vede Brose Baskets Bamberg.

V úterý jste na O2 Sport mohli sledovat vítězství Malagy nad Darussafakou Istanbul 70:62.

[fve]https://youtu.be/TvtxYpTc3Us[/fve]

Foto: Facebook
(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru