Bitevní pole Vlasty KAISERA: Kam půjde Guardiola? Jsem přesvědčen, že další krok má dokonale promyšlený

StarDance rozjel Mourinho

Poslední dny jsou skutečné trenérské StarDance.

Tančí se císařský valčík a hlavními protagonisty jsou veleúspěšní trenéři.

Vše dal do pohybu José Mourinho, který se uvolnil (no dobrá, byl uvolněn…) z objetí Chelsea.

Do pohybu se možná velmi brzy dá i Louis van Gaal – třetí soutěžní prohru v řadě, navíc doma a s Norwichem, mu přísná porota už asi nestráví.

Přidávají se Pep Guardiola a Carlo Ancelotti. Ti rozhodně v nesnázích nejsou – naopak jsou zcela pány svého osudu.

Přečtěte si také: Kam dál, pane Guardiolo? 5 variant, kam by v létě mohl kouč Bayernu zamířit

Co udělá s Bayernem Pepův konec?

Guardiola oznámil s výrazným předstihem ukončení své smlouvy v Bayernu, kde byl a je superúspěšný. Chybí mu zde „jen“ Liga mistrů, ale k té má slušně našlápnuto. Ovšem otázkou je, co s týmem na jaře udělá vědomí, že jejich „Pán“ v létě tak jako tak skončí…

Přečtěte si také: POTVRZENO: Guardiola opouští Bayern, od léta ho nahradí Ancelotti. Kam zamíří Pep v létě?

pepe guardiola bayern mnichov

Carlo Ancelotti si dal chvíli pauzu a věděl (stejně jako Guardiola) přesně, co dělá a co nadále dělat chce.

Dohodl se s Bayernem, že ho v létě převezme. Zakončí tak pozoruhodnou cestu po pěti nejvýznamnějších evropských ligách. Začal v rodné Itálii, pokračoval v Anglii, přešel do Francie, následně do Španělska a nyní tedy okusí i německou bundesligu.

Ancelotti zkompletuje kvinteto

Jeho valčík je opravdu císařský, úspěchy doslova přitahuje, stejně tak platí, že úspěchy je přitahován on sám. Po mistrovských žních v AC Milán si mohl vybírat, a tak volil vždy movité kluby, u nichž by měl být výsledkový efekt zaručen (Chelsea, Paris Saint-Germain, Real, nyní Bayern).

Carlo Ancelotti

Ale tak snadné, jak to vypadá, to určitě není – vždyť s podobným záměrem si asi chtěl vybírat i Louis van Gaal. Ale v Manchesteru United zjistil, že spojení dvou velkých jmen nutně fungovat nemusí, že to prostě není jen čistá automatika a samozřejmost…

Football Soccer - Manchester United v PSV Eindhoven - UEFA Champions League Group Stage - Group B - Old Trafford, Manchester, England - 25/11/15 Manchester United manager Louis van Gaal Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic EDITORIAL USE ONLY.

 

Kudy dál?

A s jakým velkým klubovým jménem spojí své další taneční kreace José Mourinho a Pep Guardiola?

Nápadníků je omezený počet, ale jejich jména jsou velezvučná. Manchester United a Manchester City. Chelsea a Arsenal (to, kdyby přece jen musel nebo chtěl skončit zdánlivě věčný Arséne Wenger). Real Madrid a Paris Saint-Germain.

Přečtěte si také: Bitevní pole Vlasty KAISERA: Proč Mourinho strpí vyhazov pouze od Chelsea?

Vzájemné kombinace v přidělování partnerů si můžete zkoušet sami, fantazii se meze nekladou. Osobně si ale myslím, že Guardiola skončil v Bayernu se zcela konkrétním záměrem a svůj další krok má již promyšlen či přímo předjednán.

„Zkomplikoval“ by mu to jen fakt, kdyby byl Manuel Pellegrini v Manchesteru City do konce sezóny mimořádně úspěšný – se ziskem titulu či Ligy mistrů, případně obojím naráz.

A José Mourinho?

Přečtěte si také: Fans Chelsea oslavovali Mourinha. Hvězdy na hřišti čekalo bučení. Koho označili za krysu?

José Mourinho

Jeho nástup do ambiciózního Paris Saint-Germain jsem bral téměř jako jistotu, ale představu, že by se pokusil získat vavříny v rámci Premier League na lavičce jednoho z hlavních konkurentů Chelsea, tedy v Manchesteru United, neberu už jako zcela nereálnou…

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru