Premier League: Expert Fortuny cítí remízové kolo. A co vy?

Everton – Leicester (O2 Sport, sobota 16.00): 0

Everton je remízovým králem soutěže (8) a smír uhraje i s letošní senzací z Leicesteru. Hosté sice nasbírali na podzim podstatně více bodů, ale kvalitou kádru jsou na tom oba celky hodně podobně. V utkání se navíc předvedou  tři nejlepší střelci Premier League Lukaku, Vardy a Mahrez. O góly tak nebude nouze a brankově se prosadí oba celky.

Chelsea – Sunderland: 1

Mizérie Chelsea by tentokrát mohla konečně skončit, na Stamford  Bridge zavítá jeden z nejslabších celků v soutěži. Sunderland je druhý od konce a na cizích hřištích dlouhodobě paběrkuje. Má navíc nejprostupnější defenzivu v soutěži, tým dokonce na podzim inkasoval více branek než Chelsea. A to  už je co říci.

Willian

Manchester United – Norwich:  1

Forma Norwiche je v posledních zápasech ještě horší než na straně domácích. Když se k tomu přičtou čtyři porážky v řadě na venkovních hřištích, vypadá to s nováčkem se záchranářskými starostmi nedobře. Osmnáctá příčka přeci jen není náhodná, na vině je i hodně prostupná defenziva. Domácí celek si i přes poslední porážku s Bournemouthem (1:2) drží nejlepší obranu v soutěži.

Southampton – Tottenham: 0

Tottenham patří společně s Evertonem mezi remízové krále soutěže, smírem skončil v jeho podání každý druhý zápas. Další dělba bodů se nabízí i tentokrát, Southampton je doma velice nepříjemný, rovněž pro „Svaté“ není kříž nic neobvyklého. Remízou skončil i poslední vzájemný duel (2:2), o víkendu bude repete, i když branek padne o něco méně.

Harry Kane

Stoke – Crystal Palace: 0

Domácí celek brzdí v cestě vzhůru slabá koncovka.  Pouze třináct branek v šestnácti zápasech znamená nejslabší produktivitu v celé Premier League. Na druhou stranu tým má velice dobrou defenzivu a v domácím prostředí vyhrál tři z posledních čtyř utkání.  Hosté mají ale velice dobrou formu a nějaký bod rovněž získají.

W.B.A. – Bournemouth: 0

Souboj sousedů v tabulce by měl být vyrovnanou záležitostí. Bournemouth způsobil celé Anglii dvakrát po sobě fotbalový šok, když porazil Chelsea i United, nicméně má svých problémů stále dost. West Bromwich má výrazně lepší defenzivu než jeho protivník, zase ale pokulhává v koncovce, kde patří mezi nejhorší v celé Premier League. Dělba bodů bude utkání slušet.

Bournemouth fotbal

Newcastle – Aston Villa (O2 Sport, sobota 18.25): 1

Domácí celek má za sebou fantastické dva týdny, během kterých porazil jak Liverpool (2:0), tak Tottenham (2:1). Newcastle se tak vzdálil sestupovým příčkám, na kterých se pohyboval prakticky od začátku sezony. Zabrat by měl i do třetice, na jeho trávník totiž zavítá suverénně nejslabší celek letošního ročníku Premier League z Birminghamu.

Watford – Liverpool: 2

Nováček z Watfordu vyhrál potřetí v řadě a v tabulce Premier League se posunul už na sedmou příčku o bod před devátý Liverpool. Domácí celek měl v řadě případů ale hodně štěstí a podobné výsledky není schopen opakovat trvale, zejména v konfrontaci s velkými kluby se to projeví. Liverpool hraje pod Kloppem lépe venku než doma a připíše si nejtěsnější výhru.

Jurgen Klopp

Swansea – West Ham (O2 Sport, neděle 17.00): 0

Domácí celek je v obrovské krizi. Z posledních šesti ligových zápasů získal jediný bod a čím dál víc se blíži k hranici ponoru. Atmosféra v mužstvu není dobrá, velšský celek navíc narazí na tým, který letos hraje venku velice solidně (4-2-2). Londýnský klub tak může pomýšlet na další bodový zisk.

Arsenal – Manchester City (O2 Sport, pondělí 21.00): 1

Souboj gigantů uvidí Emirates Stadium.  Arsenal přivítá Manchester City a mírným favoritem je domácí celek. V anglické Premier League totiž hraje v podobných případech podstatnou roli domácí prostředí. „Kanonýrům“ nahrává rovněž vzájemná bilance, když už čtyřikrát v řadě s Manchesterem neprohráli (2-2-0).

Manchester City aguero jesus navas

Foto: Reuters
Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru