Bizarní sporty: Hledáte sport, kde se nemůžete zranit? Tchoukball je tu pro vás!

V tchoukballu nenajdete branky, hráči se nesmějí vzájemně dotýkat a nemůže se bránit ani střelám či přihrávkám. Pokud máte rádi bezkontaktní sport, tak tchoukball je váš!

Tento sport vznikl už v 70. letech ve Švýcarsku, kde ho vymyslel švýcarský biolog Hermann Brandt. Ten si přál sport, v němž by docházelo k minimálnímu počtu zranění. Což tchoukball opravdu splňuje!

tchoukball

Mistrovství Evropy v Jičíně!

Od té doby se rozšířil do celého světa, i do ČR. Každoročně se u nás koná mistrovství republiky, funguje i reprezentace, a pozor, v příštím roce se v Jičíně bude konat Mistrovství Evropy! Existuje podobně jako u volejbalu i jeho plážová varianta.

Tchoukball beach

Jaká jsou vlastně pravidla? Hrají proti sobě sedmičlenná družstva 3 x 15 minut.  Místo branek jsou na hřišti jedna nebo dvě odrazové konstrukce. Hlavním úkolem je mrštit míč do zmíněné trampolínky takovým způsobem, aby se odrazil tak prudce, že ho protivník již nemůže chytit. Pokud se soupeř míče zmocní před dopadem na zem, bod nezískáváte.

tchoukball

Magické a prapodivné Tchouk!

Možná vás napadlo, jak celý ten prapodivný název tchoukball vznikl.

Traduje se, že pojmenování vychází ze zvuku míče odrážejícího se od konstrukce. Zkuste si zahrát a to prapodivné „TCHOUK“ skutečně uslyšíte.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=D0VWFK8PGWQ[/fve]

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=UT64q4WaxqI[/fve]

Foto: tchoukball.cz, tchoukballspain.com
(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru