Kdo po Mourinhovi? 4 kandidáti na volné místo na lavičce Chelsea

Chelsea se nebude poskytovat informace do doby, než bude vybrán Mourinhův nástupce. Kdo by to mohl být? Koho favorizují v Anglii?

Guus Hiddink

Guus Hiddink

Podle britských médií nejžhavější kandidát. Téměř sedmdesátiletý kouč trénuje už 28 let. Během své bohaté kariéry slavil úspěchy především s reprezentačními výběry (Nizozemsko, Jižní Korea, Austrálie, Rusko). S majitelem Chelsea Romanem Abramovičem ho pojí přátelství a spolupracovali spolu v roce 2009 po odvolání Luize Felipa Scolariho. Hiddink tehdy převzal Blues, dovedl je na třetí místo v lize, semifinále Ligy mistrů a k zisku FA Cupu.

Juande Ramos

Juande Ramos

Španělský stratég už jednou v Premier League působil, 11. místo s Tottenhamem v sezoně 2007/2008 ale žádným ternem nebylo. Po sezoně odešel zpět do své rodné země, kde se stal principálem Bílého baletu – Realu Madrid, s kterým si došel pro druhé místo. Naposledy působil v ukrajinském Dněpru Dněpropetrovsk.

Přečtěte si také: Je konec. Chelsea propustila Josého Mourinha! Kolik bude klub ukončení smlouvy?

Brendan Rodgers

Brendan Rodgers

Nejmladší ze všech potenciálních kandidátů, který má ale naopak nejvíce zkušeností s anglickým fotbalem. Dvaačtyřicetiletý Severní Ir dosud působil celou svou kariéru na ostrovech. Poslední tři roky vedl rivala z Liverpoolu. Byl odvolán po nepovedeném vstupu do sezony. V Chelsea působil čtyři roky jako kouč, takže klub dobře zná.

Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti

Z celé čtveřice ten zřejmě nejméně pravděpodobný. Bývalý skvělý italský záložník působil v Chelsea v sezonách 2009/2010 a 2010/2011. Ve své první sezoně dovedl ambiciózní klub k titulu. Rok poté skončila Chelsea na druhé příčce a Ancelotti byl od týmu odvolán. Poté působil v Paris Saint-Germain a v Realu Madrid. S Pařížany vyhrál ligu, se Španěly zase Ligu mistrů. Server Skysports už jeho návrat na Stamford Bridge dokonce vyloučil.

[poll id=“23″]

Foto: guardian.com, standard.co.uk, 101greatgoals.com
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru