Tottenham Jiřího HOŠKA: Porážka se Strakami bolí. Ale dobře nám tak…

Pokažená nálada

Tím spíš, že v podstatě „béčko“ Spurs porazilo 3 dny před zápasem v Evropské lize loňského čtvrtfinalistu Ligy mistrů Monako 4:1 v utkání, kdy Tottenhamu nešlo skoro o nic, zatímco knížecí tým bojoval o postup.

Joshua Onomah

Porážka se „Strakami“ (3 v lize doma s Newcastlem ve 3 sezonách za sebou) bolí, a to tak, že hodně. Úplně mi to zkazilo předvánoční náladu. Při letmém pohledu na sociální sítě nejsem s tímhle pocitem rozhodně osamocený…

V první půli to přitom na žádné překvápko nevypadalo, a kdyby naši byli zase o něco rozhodnější a chytřejší v koncovce, muselo to být aspoň o dva „kousky“.

Když odhlédnu od svěžího výkonu Toons v druhé půli, byla podle mého hlubokého přesvědčení příčinou porážky absence Dembélého v kombinaci s tím, že Pochettino nečekaně postavil do základu Toma Carrolla.

Přečtěte si taky: Tottenham vs. Newcastle: Který z blogerů měl v přestřelce navrch?

Hugo to možná měl chytit

I bledozelený Mousa s žaludeční virózou by býval byl užitečnější než opravdu tristní Carroll (pokud máme věřit statistikům Spurs, nevyhrál jediný souboj).

I když jsme oba góly inkasovali až po Carrollově příliš pozdním vystřídání, pro nás nezvyklá neschopnost udržet míč v útoku a ve středu hřiště Tottenham vnitřně rozložila.

Kaneovi odskakovaly míče, Vertonghen mi přišel nejistý, Hugo možná měl Perezovi střelu v nastavení lapit atd. Ale to jsou spíš dílčí minus.

Danny Rose

Mauricio přiznal, že si neumí vysvětlit, proč byla první půle „huj“ a ta druhá, však vy víte co… „Tohle bude třeba pečlivě zanalyzovat,“ použil argentinský kouč pro sebe velmi neobvyklý slovník.

Možná tahle „facka“ přispěje k tomu, že Pochettino příští víkend v Southamptonu víc zamíchá se sestavou.

Mauricio Pochettino

Fakt mě ztráta 3 bodů pár desítek minut po závěrečném hvizdu hrozně štve. A rozhodně to není proto, že se šňůra zápasů bez porážky zastavila v Premier League na čísle 14.

Jsem z toho rozčarovaný i vzhledem k tomu, že se teď tabulka dá číst i tak, že máme jen 3 body náskok na 11. Stoke.

Ale dobře nám tak. Můžeme si za to opravdu jen a jen sami…

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru