Příběhy z Ligy mistrů: Kteří hráči se stali hvězdami základních skupin?

1. Petr Čech: Štěstí, výhry a postup

Zatímco kolumbijský gólman David Ospina v prvních dvou zápasech svými výkony Arsenal spíše potopil, Petr Čech jej dotáhl k postupu.

Letělo na něj celkově 27 střel, z kterých obdržel 5 branek – všechny ale jen v jediném utkání na Bayernu, ve zbytku zápasů udržel čisté konto!

Petr Cech arsenal

Jistota v bráně navíc motivovala spoluhráče k lepším výkonům a Arsenal tak nakonec vydřel senzační postup.

[fve]https://youtu.be/o9pBGv39TsY[/fve]

2. Cristiano Ronaldo vs. Zlatan Ibrahimovič: 11:2

Souboj mezi Cristianem Ronaldem a Zlatanem Ibrahimovičem sliboval gólovou přetahovanou, která ale nakonec jednoznačně vyústila v dominanci kanonýra z Portugalska. Ten se trefil hned jedenáctkrát a v Lize mistrů nemá konkurenci.

cristiano ronaldo real madrid fotbal

„Ibra“ dosud skóroval jen dvakrát, přesto svými výkony pomohl PSG k jednoznačnému postupu. Ve vzájemných (a pořádně vyrovnaných) střetnutích mezi Realem a PSG se žádná z hvězd netrefila, setkají se tito dva ještě jednou ve vyřazovacích bojích?

[fve]https://youtu.be/CVhluPPyXrA[/fve]

Přečtěte si taky: Příběhy z Ligy mistrů: Vzkříšení Arsenalu, lepší tvář Chelsea, bída Manchesteru United

3. Gólostroj Lewandowski

Polský fenomén Robert Lewandowski se trefil v domácí lize už patnáctkrát a na skvělou formu navázal i v milionářské soutěži, kde hned 5 gólů nasázel v dvojzápase s Dinamem Záhřeb.

Robert Lewandowski

Proti Arsenalu a Olympiakosu pak přidal po jedné trefě. O cenu pro nejlepšího střelce ale polskému reprezentantovi jistě tolik nejde, rád by konečně pozvedl nad hlavu jinou trofej – tu ušatou, pro vítěze Ligy mistrů.

[fve]https://youtu.be/qAZBt3lmt68[/fve]

4. Olivier Giroud: Z psance hrdinou

V prvním zápase prohrál Arsenal s outsiderem Dinamem Záhřeb i kvůli jeho hloupému vyloučení. Jenže francouzský reprezentant vše splatil doma s Bayernem: na hřiště přišel v 74. minutě za stavu 0:0 a už o 3 minuty později vstřelil rozhodující branku.

[fve]https://youtu.be/0KQaZ1_Bc4E[/fve]

Bayernu dal gól i venku, ale hlavně – v rozhodujícím zápase s Olympiakosem pomohl Olivier Giroud Arsenalu do vyřazovací fáze hattrickem!

Olivier Giroud Arsenal

5. Javier Hernández: Pomstí se Manchesteru?

Manchester United se ho zbavil jako nepotřebného, Chicharito, jak se mexickému útočníkovi přezdívá, má ale v Leverkusenu prvotřídní formu – v 19 zápasech se trefil už patnáctkrát.

javier hernandez

Hned pěti góly pomohl Leverkusenu v Lize mistrů, ačkoli to německému týmu na postup nakonec těsně nestačilo.

Teď čeká Bayer Evropská liga, kam „spadli“ také United. A oba celky budou velkými favority na celkové vítězství, dojde k pikantnímu souboji?

[fve]https://youtu.be/Cld_7uPuDqY[/fve]

[blog_poll_start][poll id=“14″][blog_poll_end]

Foto: Reuters
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru