Příběhy z Ligy mistrů: Vzkříšení Arsenalu, lepší tvář Chelsea, bída Manchesteru United

1. Zmrtvýchvstání Arsenalu

Po dvou zápasech 0 bodů, před sebou dvojzápas s Bayernem. S týmem Arséna Wengera to vypadalo na začátku opravdu bledě a na jeho postup by si tehdy nevsadil ani největší optimista. Jenže i díky návratu Petra Čecha do branky se londýnský klub zvedl a kritickou situaci zažehnal výhrou 2:0 nad Bayernem.

Petr Čech

Pak sice přišel mnichovský výprask 1:5 a ztráta 6 bodů na postupovou příčku, díky famóznímu závěru (dvě výhry 3:0) se ale nakonec Arsenal na poslední chvíli do osmifinále přece jen protlačil. Bude tento senzační příběh pokračovat i ve vyřazovacích bojích?

[fve]https://youtu.be/DUrKddq_1WE[/fve]

2. Konec Manchesteru United

Skupina B nabídla nejdramatičtější průběh, který nakonec odnesl gigant Manchester United. Přitom před posledním zápasem měl anglický velkoklub vše ve svých rukou: „stačilo“ vyhrát ve Wolfsburgu nebo doufat v porážku PSV s CSKA.

Třináct minut před koncem ještě vše vypadalo nadějně, United sice prohrávali, stejně na tom byli ale i Holanďané. Jenže pak přišla pohroma, PSV se nadechlo k obratu a United navzdory vyrovnávací brance nakonec podlehli 2:3. Vyřazení bylo ale zasloužené, tým Louise van Gaala předváděl pouze průměrné výkony. Napraví si reputaci alespoň v Evropské lize?

Football Soccer - Manchester United v PSV Eindhoven - UEFA Champions League Group Stage - Group B - Old Trafford, Manchester, England - 25/11/15 Manchester United manager Louis van Gaal Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic EDITORIAL USE ONLY.

3. Gent v premiéře šokoval

Jasný outsider skupiny H překvapil celý fotbalový svět. Po polovině odehraných zápasů se přitom vše vyvíjelo podle předpokladů: Gent získal jediný bod za domácí remízu s Lyonem.

Jenže poté přišel neuvěřitelný comeback. Nejprve domácí výhra 1:0 s Valencií, poté výhra 2:1 na Lyonu. A poslední zápas? Výhra 2:1 se Zenitem, který byl do té doby stoprocentní. Teď se můžou svěřenci trenéra Heina Vanhaezebroucka těšit na opravdový velkoklub.

Losuje se již v pondělí.

champions league

4. Borisov krůček od senzace

Běloruský mistr se dostal do jedné z nejtěžších skupin a vypadalo to, že bude rád za každý bod.

Skutečnost? BATE bylo nakonec jediný gól od senzačního postupu! V posledním zápase potřebovalo zvítězit na AS Řím – a zápas to byl vyrovnaný (držení míče 50 % pro oba týmy), jenže outsiderovi z Borisova chybělo při gólových šancích více štěstí.

Po bezbrankové remíze nakonec BATE skončilo ve skupině E poslední, i tak se ale nemá za co stydět, vždyť v konkurenci Barcelony, AS Řím a Leverkusenu uhrálo 5 bodů!

5. První místo Chelsea

Mizérie „Blues“ z domácí ligy (14. místo a 2 body od sestupu) se nakonec do Ligy mistrů nepřenesla, Chelsea klíčové zápasy zvládla a po slabším průběhu ovládla s 13 body skupinu G.

jose mourinho

Pouze do Evropské ligy tak poslala Porto, které mělo po 4 zápasech 10 bodů! Nastartuje tento úspěch svěřence Josého Mourinha k lepším výsledkům i v Premier League? Už by bylo na čase…

Foto: Reuters
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru