Liga mistrů z pohledu sázkaře: Arsenal vyhraje, ale bude to stačit na postup?

Skupina E:

AS Řím – BATE Borisov: 1

Italský klub má postup ve svých rukách, výhra nad Borisovem by měla dát mužstvu definitivní razítko. AS Řím má sice stejný počet bodů jako Leverkusen, ale lepší vzájemnou bilanci.

Domácí se nicméně musí mít na pozoru, s běloruským celkem na jeho půdě prohráli (2:3). Hosté mohou rovněž pomýšlet na postup. Do zápasu nastoupí s velkým odhodláním, ve druhé půli se pak vrhnou i do většího rizika.

Domácí nicméně potvrdí svou obrovskou ofenzivní sílu a zvítězí.

as rim pjanic

Leverkusen – Barcelona: 2

Barcelona má už postup dávno v kapse, její motivace tak může být trochu chladnější.

Mimo hru jsou Rafinha, Roberto a Mathieu, v disciplinárním trestu je Daniel Alves, kouč Luis Enrique se navíc rozhodl šetřit tandem Iniesta a Pique. Ofenzivní vozba týmu je každopádně kompletní (Neymar – Messi – Suárez), s čímž bude mít defenziva domácích značné problémy.

V Leverkusenu by mohla být k vidění gólová přestřelka, z výhry se budou radovat Katalánci.

 Všech 8 zápasů sledujte v přímém přenosu na O2 Sport od 20.20!

Skupina F:

Olympiakos – Arsenal: 2

Arsenal má před sebou velkou výzvu. V Řecku potřebuje zvítězit o dvě branky, jinak může na postup zapomenout. Manažer Arsène Wenger musí oželet služby celé řady zraněných hráčů (Sánchez, Wellbeck, Cazorla, Coquelin, Wilshere atd.), nicméně i tak bude schopen postavit nesmírně kvalitní jedenáctku.

Olympiakos je naopak téměř kompletní, chybí jen Bouchalakis, nejistý start je u Maniatise. Domácí budou především bránit a čekat na brejky. Arsenal zvítězí, ale jestli to bude stačit na postup, to se teprve ukáže.

 Bayern Mnichov Tohoma Müller

Dinamo Záhřeb – Bayern: 2

Bayern o víkendu poprvé prohrál v rámci Bundesligy a hráči si sypali popel na hlavu. V pohárovém duelu tak budou chtít zaváhání odčinit, týmu navíc o nic nejde, a tak se může fotbalem bavit.

I bez několika zraněných fotbalistů (Götze, Alcantara, Alaba, Bernat), by měl mít bavorský celek jasně navrch. Guardiola bude patrně šetřit i tandem Robben – Douglas Costa.

Ovšem Lewandowski, Müller a spol. si budou chtít zastřílet.

Dinamo dřív nebo později odpadne.

 Všech 8 zápasů sledujte v přímém přenosu na O2 Sport od 20.20!

Skupina G:

Chelsea – FC Porto: 0

 Pro domácí je to klíčový zápas podzimu. Pokud by londýnský klub vypadl z Ligy mistrů, je možné, že by majitel Roman Abramovič přehodnotil své rozhodnutí podržet ve funkci kouče Mourinha.

Porto dokázalo v prvním vzájemném duelu Chelsea porazit (2:1) a body potřebuje i ze Stamford Bridge.

K vidění bude vyrovnaný duel, oba týmy se budou soustředit na obranu. Hlavní motto utkání bude znít „neudělat chybu“. Vývoj duelu ovlivní i souběžně hraný zápas. Uvidíme, komu pomůže dělba bodů.

 fans mourinho

Dynamo Kyjev – Maccabi Tel Aviv: 1

Ukrajinci si brousí zuby na postup, ale potřebují vyhrát.

To by neměl být proti bezzubému Maccabi problém. Izraelci jsou v Lize mistrů omylem, což potvrzuje bilance pěti porážek i skóre 1:15! V Plzni i Basileji si určitě ještě drbou hlavu.

Kyjev dokázal v Tel Avivu zvítězit o dvě branky, minimálně stejným výsledkem zvítězí i na domácí půdě. Hosté se musejí obejít bez suspendovaného Ben Haima, na marodce jsou pak Radonjić a Azulay.

 Všech 8 zápasů sledujte v přímém přenosu na O2 Sport od 20.20!

Skupina H:

Valencia – Lyon: 1

Lyon už je vyřazen, výkon a sestava tím mohou být do jisté míry ovlivněny, což nahrává domácím, kteří body naopak nutně potřebují. Valencia potřebuje vyhrát a čekat na zaváhání Gentu.

Mužstvo dostalo před týdnem nový impuls, když se taktovky ujal Gary Neville.

Valencia

Gent – Zenit Petrohrad: 02

Gent je ve skupině H druhý, a pokud zvítězí, nic jej nemůže zastavit v cestě do osmifinále. Šance domácích zvyšuje skutečnost, že hosté už o nic nehrají, navíc by nemusel nastoupit kanonýr Hulk.

Petrohrad má ale přeci jen motivaci, vyhrát jako jediný tým všech šest utkání základní skupiny. Za svým cílem půjde a v Gentu neprohraje.

 Všech 8 zápasů sledujte v přímém přenosu na O2 Sport od 20.20!

Foto: Reuters
Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru