Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: 5 věcí, které mě nejvíc zaujaly v podzimní části Synot ligy

1. Střelecké manévry

Na podzim padlo v Synot lize dohromady 379 gólů, což činí průměr téměř tří gólů na zápas. Hned čtyřikrát se diváci mohli radovat ze sedmigólového utkání (Mladá Boleslav – Jihlava 6:1 a Mladá Boleslav – Teplice 4:3, Mladá Boleslav – Zlín 5:2, Slovácko – Dukla 4:3).

Česká nejvyšší soutěž se tím zařadila mezi nejproduktivnější v Evropě a o tři góly překonala svůj vlastní rekord z loňského roku. Největší podíl na tom má střelecká forma hráčů Mladé Boleslavi, kteří se prosadili hned ve 39 případech.

mladá boleslav čermák aleš fotbal radost synot liga

2. Plzeňský obrat

Po čtyřech kolech úřadující mistr ztratil celkem sedm bodů a doplatil na to trenér Miroslav Koubek. Pak ale nastoupil reprezentační asistent Karel Krejčí a tým pod jeho vedením vyhrál jedenáct z dvanácti utkání.

Plzeň zlepšila především defenzivu. Ve dvanácti zápasech inkasovala pouze sedm branek.

Synot liga může teprve podruhé za posledních patnáct let zažít úspěšnou obhajobu titulu.

[fve] https://www.youtube.com/watch?v=2xhvTVyv5WI[/fve]

3. Vzestup Slavie

V minulé sezóně klub strachující se o svojí existenci (a to nejen z hlediska setrvání v Synot lize), v této sezóně klub obklopený velkou vlnou euforie. Hlavně díky vstupu finančně silného čínského partnera.

Je to znát na výsledcích, Slavia se nachází po podzimu na páté pozici jen tři body za pohárovými příčkami, i na zájmu diváků.

V průměrné návštěvnosti slávisté předčili po podzimu i svého velkého rivala z Letné. Vítězství v derby se Spartou bylo jednou z hlavních událostí podzimu.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=Oontx4O-vfc[/fve]

4. Jablonecké trápení

Stále větší zklamání přinášejí výkony a výsledky Jablonce. Označení „Galácticos“ dostal na podzim lehce úsměvný nádech. Aspirant na titul předvádí nevýrazné výkony a v polovině soutěže se zařadil až na osmé místo se ztrátou osmnácti bodů na lídra.

Při pohledu na herní projev je zřejmé, že trenér Jaroslav Šilhavý dostal do svých svěřenců to, co by měli hrát. V soutěžních zápasech to ale hráči na trávníku nepředvedli.

Na domácím stadionu je zatím horší jen Ostrava a zapracovat by to chtělo i na návštěvnosti, která není odpovídající ambicím a předsezónním cílům.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=o_C0AlQLODU[/fve]

5. Vzpoura ševců

Zlín se dostal do Synot ligy jen díky tomu, že se po dlouhých patáliích nakonec postupu vzdal Varnsdorf. Z logiky věci byl tenhle tým ihned pasován do role jasného kandidáta na sestup.

Na podzim ale získal 24 bodů a prožívá třetí nejlepší start nováčka soutěže v její historii. Ze šestého místa má tým Bohumila Páníka teď daleko blíž k evropským pohárům než k sestupovému pásmu.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=ylXIvlmc9YE[/fve]

[poll id=“8″]

Přečtěte si také: Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Proč by přestup Hušbauera prospěl jemu, Spartě i Slavii?

Foto: Facebook FK Mladá Boleslav
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru