Čeští Galácticos bez trenéra. Šilhavý v Jablonci dotrénoval. Kdo ho nahradí? Tady je 5 kandidátů

Čtyřiapadesátiletý Jaroslav Šilhavý v Jablonci působil od léta 2014 a hned v první sezoně získal s klubem rekordních 64 bodů a dovedl ho na třetí příčku.

Nepovedený podzim

V létě vedení po dalším posílení myslelo ještě výš. Místo toho Jablonec na podzim v lize vyhrál jen čtyřikrát a patří mu 8. místo.

Především nás zklamaly výkony a výsledky v utkáních v domácím prostředí, kde jsme za celý podzim dokázali porazit pouze Olomouc a Frýdek-Místek v MOL Cupu.

Miroslav Pelta, místopředseda představenstva

Kdo Šilhavého nahradí?

Jméno nástupce Jaroslava Šilhavého bude rozhodnuto v nejbližších dnech.

„Kandidátů na post hlavního trenéra je v tuto chvíli několik. Nicméně jednání budou teprve probíhat v nejbližších dnech. V tuto chvíli je tedy předčasné to jakkoliv komentovat,“ dodal Pelta.

Kandidáti na trenéra Jablonce:

A) Pavel Vrba

Pavel Vrba

Kouč české reprezentace, který má ale údajně zaječí úmysly, protože mu chybí každodenní kontakt s hráči, jako je tomu na klubové úrovni. U Pelty, jako předsedy svazu, by mu případné skloubení funkcí mohlo projít.

B) Petr Rada

Petr Rada

Bouřlivák a motivátor, co nejde pro ostré slovo daleko, by mohl být přesně tím, co uvadlí Galácticos potřebují. V Jablonci navíc už působil v letech 2003-2007, a tak by to nebyl ani z jedné strany krok do neznáma.

C) Miroslav Koubek

miroslav koubek

Ani Koubek se nebojí zvýšit v kabině hlas, u hráčů má navíc přirozený respekt, který si vydobyl díky svým předchozím úspěšným štacím. V lize vedl Baník Ostrava, Mladou Boleslav, Slavii Praha a naposled i Viktorii Plzeň, s kterou v loňské sezoně dokráčel k titulu.

D) Luboš Kozel

Luboš Kozel

Trenér Dukly v Jablonci nastartoval svou prvoligovou trenérskou dráhu. V pražském celku působí už od roku 2009 a tak by možná novým impulzem nepohrdl. O mladého kouče se v posledních letech zajímala například Slavia nebo Plzeň.

E) Zahraniční trenér

Mohl by starý konzervativec Miroslav Pelta hledat jabloneckého spasitele i v zahraničí? Josého Mourinha sice asi nepřivede, ale například nějaký německý kouč… Když se nenajde vhodná persona v Česku, tak proč ne.

[poll id=“9″]

Foto: uefa.com, fotbal.guru, Facebook Viktoria Plzeň, fkdukla.cz
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru