Ring Ondřeje NOVOTNÉHO: M1 Challenge 63 – Terminátor obhajuje, italský tank dobývá pás šampiona

Ve střední váze do 84 kg se o svou první obhajobu po znovuzískání pásu pokusí Ramazan Emeev, kterého jsme již dvakrát sledovali v nádherných bitvách s postojářem Slavou Vasilevskym.

Emeev s bilancí 12–3 nejprve prohrál ve 4. kole KO na turnaji M1 51 po asi nejlepším zápase, který jsme do tohoto momentu z M1 mohli sledovat.

Po půlroční pauze se však vrátil zpět a tentokrát se nenechal svým soupeřem zaskočit a v prvním kole jej utáhl škrcením RNC.

Soupeřem bude italský tank

Jeho soupeřem bude pro mnohé překvapivě veterán UFC – Luigi Fioravanti. Američan s italskými předky má ve svých 34 letech stále chuť na velké zápasy a jeho bilance 26–13 obsahuje i osm zápasů v UFC či spoustu duelů v dalších zajímavých organizacích.

U M1 je Luigi střídavě úspěšný s bilancí 4–2, a tak je jeho zařazení do titulového zápasu pro mnohé překvapením.

Italský tank však umí překvapit a porazit kohokoliv. Pro strach má uděláno. Pro mladého Dagestánce může být nepříjemným soupeřem, ale pozici favorita rozhodně nezastává.

Němkovův reparát

Hlavní zápas obstará druhý titulák, a to ve váze do 93 kg. V M1 neporažený Stephan Puetz přezdívaný „T-800“ si to podruhé v kariéře a podruhé o titul rozdá s Viktorem Němkovem.

Puetz získal titul hned při svém prvním duelu v M1 právě s Němkovem a od té doby jej 2x obhájil a ještě porazil v netitulovém zápase i šampióna supertíhy Poláka Tyburu.

Němkov si od porážky s Němcem připsal tři vítězství, a to včetně duelu s Maro Perakem z Chorvatska, který rozhodoval o tom, kdo dostane proti Puetzovi šanci. Němkov vyhrál jasně na body a po 20 měsících tedy dostane šanci na reparát.

M1 63

Na hlavní kartě pak najdeme další známá jména, jako je Martin „King Kong“ Zawada z Polska, který je veteránem KSW, či Ukrajinec Butenko, který nastoupí do 50. zápasu a v kariéře už porazil například Slováka Deáka a bojoval i s hvězdou UFC Gunarem Nelsonem z Islandu.

Přenos začíná v pátek 4. 12. ve 20.00 na O2 Sport.

Ondřej Novotný Autor článku
Ondřej Novotný
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru