Baník vs. Sparta: Konec bitek fanoušků, nastupují roztomilá zvířátka

Pryč je boj, nastává doba míru

Není to tak dávno, kdy fanoušci Sparty a Baníku všechny překvapili svým postojem k aktuální uprchlické krizi.

Nyní si připravili další překvapení. Zřejmě jsou pryč doby, kdy zápas mezi těmito týmy byl nanejvýš rizikový.

„Je pravda, že vždy jsme při tomto zápase museli nasadit posily, koně i vrtulník. Tento rok jsme však zápas vyhodnotili jako méně rizikový a o pořádek se bude starat standardní služba,“ uvedla mluvčí ostravské policie Jaromíra Řádná.

Baník Ostrava fotbal Bazaly

Vzhůru do ZOO

Co se tedy bude dít?

Před nedělním zápasem si členové nejtvrdšího jádra ostravského Baníku i pražské Sparty spolu zajdou do místní ZOO. Tam společně adoptují kachnu.

„Už nás unavovalo, jak se pořád mezi sebou pereme, bylo to furt stejný. Domluvili jsme místo a čas, popadli tyče, řetězy, kameny a šli na to. Ten stereotyp byl ubíjející. Pak někoho napadlo, že bychom mohli udělat něco pro lidi. Jenže jsme se nemohli domluvit pro které, tak jsme se zaměřili na zvířátka a tam to šlo ráz na ráz,“ zdůvodnil překvapivý krok lídr baníkovců Tony Hrz.

Kachnu navrhli v Praze

Otázkou bylo, jaké zvíře adoptovat. „Dali jsme dohromady peníze a číslo poslali sparťanským fanouškům,“ řekl Hrz. Stejně tak to udělali v Praze.

„Vybrali jsme mezi sebou peníze, sečetli obě částky a podívali se, na koho máme. Trefili jsme se přesně do kachny divoké,“ popsal následný postup šéf sparťanského kotle René Mrzutý.

V ostravské ZOO měli z postoje fanoušků velkou radost. Zrovna kachna to tam totiž měla nahnuté. „Velmi vážně jsme uvažovali o tom, že kachnu z naší ZOO vyřadíme. Díky fotbalovým fanouškům však mohou naši návštěvníci dále toto roztomilé zvířátko vídat,“ uvedla Drahuše Pírkatá, mluvčí ostravské ZOO.

Komentář pana Zelí:

Tento krok sparťanských a ostravských fanoušků mi udělal dvojí radost. Jednak věřím, že pryč jsou doby krvavých vřav a nastává období, kdy půjde opravdu o fotbal a fandění tomuto krásnému sportu. A samozřejmě mě velmi potěšil výběr zvířete. Kachna je totiž krásná, užitečná a má mnoho využití.

Foto: Facebook, koláž O2 Sport

 

pan Zelí Autor článku
pan Zelí
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru