Velké boxerské divadlo: Sesadí drzoun Tyson Fury krále Vladimira Klička z trůnu?

Emoce na tiskovce

Jak už bývá zvykem, boxerským duelům předchází velké divadlo. Ani v tomto případě tomu nebylo jinak. Zejména Fury se během tiskových konferencí snažil rozdmýchat vášně. Na jednu z nich přišel v kostýmu Batmana a tvrdil, že složí Klička na lopatky.

box klicko fury

Kličko však nezůstal nikterak pozadu a prohlásil o Furym, že je šašek, kterého naučí slušnému chování. Samotný duel však ukáže, který z boxerů bude ve větší formě.

Kličko je favorit

O 12 let starší Kličko je už posledních několik let favoritem každého střetnutí, a tak není velkým překvapením, že se jeho výhra očekává i v tomto zápasu.

Proti Furymu bude obhajovat mistrovské pásy organizací WBA, WBO, IBF a IBO a také rekordní jedenáctiletou neporazitelnost. Na jeho straně je jednoznačně výborná reputace, ale také zkušenosti.

vladimir klicko fury box

Fury si věří

To o 8 centimetrů vyšší Fury sice není zdaleka tak úspěšný jako Kličko, avšak jeho bilance 24 výher a žádné porážky není vůbec špatnou vizitkou. Za pozornost také stojí fakt, že osmnáct z dvaceti čtyř utkání dokázal Fury vyhrát stylem KO.

V každém případě si na ukrajinského šampiona věří, a tak je jen otázkou, do jaké míry svým slovům dostojí a kdo nakonec z ringu odejde jako nový šampion.

Boxerský galavečer z Düsseldorfu sledujte prostřednictvím O2 TV na stanici NOVA Sport 2 v sobotu od 21.00.

Foto: Reuters
(tz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru