Návrat ke kořenům! Vyhřívané trávníky a halogeny ničí životní prostředí, a proto skončí

Zátěž je neúnosná

Ekologové a environmentalisté si mohou připsat velký úspěch. Po letech se jim podařilo přesvědčit fotbalové funkcionáře, že vyhřívané trávníky a umělé osvětlení jsou zbytečným luxusem, který nepřiměřeně zatěžuje životní prostředí. Od nového ročníku Synot ligy tak budou fotbalisté hrát zápasy za denního světla, a když bude sněžit, zápas bude přeložen.

Přečtěte si taky: Baník nakupuje posily! Víme, kde na to vzal

 

„Jsme tímto rozhodnutím naprosto nadšení. Svou velkou roli hrála skutečnost, že pan Pelta je z Jablonce, a ten, jak známo, leží v krásném a téměř nedotčeném prostředí Jizerských hor,“ radoval se Jeroným Mech.

patecni kachna snih fotbal

Informace o ekologickém cítění Miroslava Pelty je možná pro někoho překvapivá.

„Chodil jsem s jeho synem do školky, takže se s Peltovými velmi dobře znám. Je docela dobře možné, že úzké osobní vazby sehrály svou roli. Důležitý je výsledek, ekologická zátěž fotbalových zápasů byla neúnosná,“ dodal Pavel Třídil.

Jdeme příkladem celému světu

Cesta k tomuto kroku byla plná překážek a seminářů s vysvětlováním přínosu. Největším oříškem byla UEFA. Ta o této „novince“ nejprve nechtěla ani slyšet, nakonec se ale nechala přesvědčit s tím, že v České republice poběží testovací režim.

Když se prokáže jasně kladný dopad těchto ekologických opatření na životní prostředí, zavedou novinku všichni členové UEFA.

Komentář pana Zelí:

Zeměkoule zažívá horké časy – doslova. Žijeme v ekologické katastrofě, ale kvůli finančním ziskům to důležití představitelé veřejného sektoru i obchodu ignorují. Jsem naprosto nadšený z toho, že český fotbal jde celému světu příkladem. Diváci jistě ocení, když se jarní část sezony opět začne hrát na jaře. Také věřím, že se brzy přidají hokejisté a jejich zápasy se přesunou na přírodní kluziště.

Foto: koláž O2 Sport
pan Zelí Autor článku
pan Zelí
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru