Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Ostravské martyrium pokračuje, čas na obrat se krátí

Na koho se bude pískat?

Nyní má Baník před sebou poslední dva zápasy tohoto kalendářního roku. O atmosféře v tom posledním – domácím utkání proti Spartě (uvidíte živě na O2 Sport) – bude určitě ve velké míře rozhodovat už sobotní duel s Jihlavou.

Je jisté, že v duelu s nenáviděným rivalem z Letné se bude hodně pískat a nadávat. Teď jde o to, na koho.

Baník je se čtyřmi body poslední, a pokud Jihlavu v dalším záchranářském duelu posledního s předposledním neporazí, bude už jeho naděje na záchranu jen teoretická.

Tomáš Čížek Bohemians

Nejhorší obrana, nejslabší útok

Defenzíva je asi největším problémem posledního týmu tabulky. Celkem inkasoval ve čtrnácti zápasech 32 gólů.

Není náhoda, že hned devatenáctkrát Ostrava kapitulovala v posledních patnácti minutách obou poločasů. Naznačuje to problémy s koncentrací a především slabiny v kondiční připravenosti hráčů.

Přečtěte si taky: PILNÉHO domácí hřiště: Jestli Baník zahučí do druhé ligy, čekají fotbal velké problémy

Jen bojovnost nestačí

To, že poslední tým tabulky vede statistiky co do počtu spáchaných faulů, vypovídá o tom, že hráči rozhodně nechtějí odevzdávat body lacino a drží se tradičního pravidla, že když to nejde fotbalově, je zapotřebí alespoň bojovat.

Na body to ale evidentně nestačí.

Josef Jindřišek Bohemians

Týmu schází kvalita, a tak hraje často ze zatažené obrany, o čemž vypovídá statistika držení míče, a snaží se vyrážet do rychlých protiútoků. Z nich ale baníkovci nejsou moc úspěšní i proto, že patří mezi týmy s největším počtem odmávaných ofsajdů.

To naznačuje určitý nesoulad v přechodové fázi, špatné načasování přihrávek za obranu soupeře, případně špatné náběhy ofenzivních hráčů.

Času není nazbyt

Poslední dva soutěžní týdny tohoto roku budou pro Baník velice dramatické a přitom je v tuhle chvíli připoután na dno jako nejhůře střílející a nejvíce inkasující tým Synot ligy.

A čas na obrat k lepšímu se povážlivě krátí.

Foto: bohemians.cz
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru