Tottenham Jiřího HOŠKA: Skvělý, suverénní a sebevědomý Totáč! A teď jdeme na Chelsea jako favorit

U největšího miláčka fanoušků Spurs se tahle dílčí statistika vylepšila na úctyhodných 0,86 branky na jedno derby s Chelsea, Arsenalem a spol. A to se ještě v první půli proti Hammers Kane v situaci jeden na jednoho proti Adrianovi příšerně ukopl a ohrozil rohový praporek…

Tři různí mužové zápasu

Bylo zajímavé sledovat, že zatímco na Sky Sports vybrali mužem zápasu právě Harryho Kanea, BBC tuhle poctu udělila Dele Allimu a fandové Spurs pak v tradičním internetovém hlasování zase nechali vyhrát Moussu Dembélého.

To docela dobře ilustruje, že v případě nečekaně jasného triumfu 4:1 nad West Hamem šlo o skvělý výkon všech 11 našich borců na trávníku.

Football - Tottenham Hotspur v West Ham United - Barclays Premier League - White Hart Lane - 22/11/15 West Ham's Victor Moses in action with Tottenham's Mousa  Dembele Action Images via Reuters / Matthew Childs Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Ani reprepauza formu nerozmetala

Přiznám se, že jsem z toho zápasu měl přitom docela „vítr“. Loni byli „Kladiváři“ u nás na Lane jasně lepší a jen vlastní hloupostí se tehdy připravili o vítězství.

Bál jsem se i toho, že se naše nesporná forma mohla rozplynout za závěsem reprezentačních srazů, které mi letos na podzim už nějak lezly krkem. Jenže jsem možná s výjimkou prvních 15 minut viděl výkon tak suverénní, sebevědomý a koncentrovaný, že jsem tentokrát ani za křehkého poločasového stavu 2:0 nepochyboval, že tenhle zápas zvládneme.

11. přikázání a hon hyen

Mám pocit, že Mauricio Pochettino snad vytvořil 11. přikázání „nezkazíš v záloze přihrávku na bližního svého“. Dembélé, Eriksen, Dier, Alli a velmi dobře hrající Son si dávali míče do nohy s oku lahodící lehkostí a přesností. Vypadalo to, jako by to dotyční měli snad už ve své genetické výbavě.

Christian Eriksen

Jenže ony jsou za tím desítky hodin tvrdé práce na tréninku.

Právě tam se rodí i kouzlo nesmlouvavého presinku, který náš někdejší kapitán Jamie Redknapp označil za scénu, kdy „smečka hyen nahání oběť“.

A teď si dáme Chelsea!

[related_program]

Mimochodem, všimli jste si, že „Totáč“ jen doma získal na podzim víc bodů než Chelsea v celém dosavadním průběhu ligy?

Hra na White Hart Lane je největším rozdílem oproti předchozím dvěma sezónám, kdy jsme na domácí půdě ztratili ostudné množství bodů s týmy, které byly evidentně k poražení.

Teď si to s mourinhovci rozdáme v neděli za situace, kdy půjdeme do zápasu jako favorit. Snad se s tímhle krajně nezvyklým pocitem vyrovnáme a náskok na Chelski zvýšíme na 13 bodů.

Come On, You Spurs!

Foto: Reuters
Jiří Hošek Autor článku
Jiří Hošek
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru