Fenerbahçe prahne po odvetě! Tým Jana Veselého na domácí půdě hostí Štrasburk

[related_program]

Fenerbahçe Istanbul – Štrasburk (18.55, živě O2 Sport)

Díky O2 Sport budou mít fanoušci opět možnost sledovat výkony českého reprezentanta Honzy Veselého. Jeho Fenerbahçe se do cesty tentokrát postaví nevyzpytatelný Štrasburk.

[fve]https://youtu.be/SAh-hOV5A3o[/fve]

Právě francouzský celek je jediným, kdo zatím v letošním ročníku Euroligy dokázal turecké Fenerbahçe porazit. Stalo se tak hned ve druhém kole, kdy Štrasburk slavil překvapivou výhru v poměru 91:70.

Istanbulský celek tak bude mít rozhodně o motivaci postaráno, a navíc jeho soupeř zatím na venkovních palubkách oslnivou formu nepředvádí. Basketbalisté Štrasburku prohráli v Bělehradě, v Mnichově a také v Moskvě, kde nestačili na místní Chimki.

Žlutomodré letos táhne především dvojice Bobby Dixon a Luigi Datome. Oba mají dohromady na svém kontě 155 nastřílených bodů. Avšak ani pětadvacetiletý Veselý si nevede špatně, když má na zápas slušný průměr 10,5 bodu.

fenerbahce jan veselý euroliga basketbal

Slavný srbský kouč Željko Obradović před utkáním prozradil, že jeho tým bude spoléhat především na bouřlivou domácí kulisu.

V prvé řadě doufám, že přijde hodně našich fanoušků, my je totiž potřebujeme. Bude to důležité utkání, už vzhledem k tomu, že nás Štrasburk dokázal doma porazit. Tenhle zápas musíme mít na paměti. Doma porazili i Real Madrid, mají kompaktní tým a jasnou filozofii.

Željko Obradović

[related_program]

EA7 Emporio Armani Milan – Anadolu Efes Istanbul (20.55, živě O2 Sport)

V duelu mezi milánským výběrem EA7 Emporio Armani a istanbulským Anadolu Efes budou mít diváci O2 Sportu možnost sledovat nejlepšího střelce basketbalové Euroligy. Největší italská hvězda Alessandro Gentile totiž zažívá vydařený podzim. V šesti zápasech si tento třiadvacetiletý křídelník připsal úctyhodných 120 bodů. A to i přesto, že jeho tým má za sebou šňůru pěti prohraných zápasů a krčí se na dně tabulky skupiny B.

Na nejlepšího střelce Euroligy upozorňoval před utkáním také srbský trenér Dušan Ivković, jenž vede turecký celek Anadolu Efes Istanbul. „Všichni moc dobře víme, že EA7 Milán má velmi dobrý tým. Nemůžu pochopit, že dokázali teď pětkrát za sebou prohrát. Musíme především zastavit jejich lídra, Alessandro Gentile hraje v neskutečné formě,“ uvedl kouč Dušan Ivković.

[related_program]

Foto: Facebook Fenerbahce
(ds)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru