PALIČKOVY trenérské postřehy: Potlesk za odvahu pro plzeňského kouče Karla Krejčího

Na vzájemná utkání naší nejlepší čtveřice jsem byl velmi zvědav.

Zajímalo mě, jak se třeba Boleslav předvede proti kvalitnímu soupeři, kterým Plzeň je. Po zápase jsem četl na výkon Boleslavi kritiku, že prý hosté hráli defenzivně.

Já říkám, že po bitvě je každý generál. Trenér Karel Jarolím si asi netroufl na přímou konfrontaci. Já pro něj mám pochopení. Šance v prvním poločase Boleslav měla, a kdyby Chramosta tu svou proměnil, mohlo to být všechno jiné.

Karel Jarolím trenér Mladá Boleslav

Podle mě si ale Plzeň zvítězit zasloužila. Hlavně za druhý poločas. Boleslavi viditelně chyběly zkušenosti z těžkých zápasů. Kvůli brzkým vypadnutím v Evropě je zatím neměla příležitost nasbírat. Skalák a Zahustel jsou sice v reprezentaci, ale taky teprve začínají.

Pochvala za odvahu

Na Plzni mě zaujala odvaha trenéra Karla Krejčího, který se nebál nechat na lavičce některé osvědčené hráče. Musím říct, že několikrát jsem byl v podobné situaci a většinou se mi vyplatilo jít do rizika, jako šel on. Takže jsem mu to velmi přál.

Karel Krejčí

 

V takové situaci ale nutně potřebujete, aby ten risk vyšel. Kdyby ne, tak vám každý omlátí o hlavu, že jste nechal na lavici Rajtorala, Procházku, Petrželu a další.

Když to naopak vyjde, může to týmu strašně pomoct. Mladí hráči, kteří měli ohromnou motivaci už před zápasem, se utvrdili v tom, že na to mají a že jim trenér důvěřuje. Starší naopak musí zpozornět. Konkurenční prostředí v praxi.

Sparta se zlepšila, ale s tím se nesmí spokojit

Liberci scházelo několik zraněných a pak kvůli klauzuli i hráči, kteří hostují ze Sparty. Já jsem kritikem těchto praktik. Spartě se to navíc podle mě nevyplatilo.

Slovan Liberec

Liberečtí se semkli, pro všechny to byla obrovská motivace. To bylo vidět i na hře. Liberec nechal na hřišti všechno. Některé zákroky byly podle mě až za hranou. Liberec ale Spartu předčil.

Sparta se určitě zlepšila. Nebyl to od ní špatný výkon. Přesto mě v podstatě pochvala od trenéra Ščasného překvapila. S takovým rozpočtem a podmínkami, jaké Sparta má, prostě nemůže být spokojená.

Jenže tady je důležitá typologie hráčů. Ti sparťanští jsou sice fotbaloví, ale dnešní fotbal je i o síle, agresivitě a mentálních předpokladech. Sparta podle mě z tohoto pohledu momentálně nemá tým dobře složený.

[related_program]

Foto: Facebook Mladá Boleslav, fcviktoria.cz, fcslovanliberec.cz
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru