Liga mistrů: Sázkařský expert radí zkusit dvě překvapení. Kdo z favoritu se podle něj nechá zaskočit?

Skupina A:

Malmö FF – Paris SG (20.45, O2 Sport): 2

Ve Švédsku bude obrovská pozornost upřená na návrat Zlatana Ibrahimoviče do klubu, ve kterém vyrostl a kterému nadále fandí.

Hosté ještě nějaký ten bodík k postupu potřebují a domácí nebudou šetřit. Paříž má široký kádr, a tak se vyrovná lépe s absencemi Davida Luize a Marca Verrattiho než domácí, kterým bude chybět vykartovaný Árnasson, zranění Azinović a Molins. Otazník visí nad tandemem Djurdić – Koné.

Zlatan Ibrahimovič

Šachtar Doněck – Real Madrid (20.45, O2 Sport): 2

Real inkasoval o víkendu těžký direkt, když prohrál doma s Barcelonou (0:4). Hráči se chtějí rehabilitovat, ohrožený kouč Benítez potřebuje dobrý výsledek i hru. Hosté sice nemohou počítat s Marcelem a Ramosem, všechny ofenzivní hvězdy jsou ale v pořádku. Šachtar bez vykartovaných SrnyKucherem přijde o zkušenosti a v domácím prostředí prohraje.

[related_program]

Skupina B:

Manchester United – PSV Eindhoven (20.45, O2 Sport): 0

 Zkuste překvapení. Manchester United je na první pohled papírovým favoritem, ale anglický celek trápí aktuálně velice nepříjemná marodka, kterou je třeba vzít v potaz. Mimo hru jsou Valencia, Herrera, Carrick, Jones, Powell, Shaw. Nejistý je start Rooneyho, Martiala a Fellainiho. Prvně jmenovaný je nachlazen, další dva to mají tak na 50 %.

Manchester United rooney

 CSKA Moskva – Wolfsburg (18.00, O2 Sport): 02

Skupina B je zcela otevřená a všechny týmy usilují o postup. Očekávat lze vyrovnaný duel, každý bod je nesmírně důležitý. Umělý trávník, stejně jako počasí, bude výhodou domácího celku. Na druhou stranu je nejistý start Doumbiy, bez svého elitního střelce by tým hodně ztratil na ofenzivní síle. Wolfsburg si o víkendu v Bundeslize s chutí zatrénoval (Brémy 6:0), v Rusku bude bodovat.

[related_program]

Skupina C:

FK Astana – Benfica (16.00, O2 Sport): 0

Astana potvrzuje, že doma je velice těžký soupeř pro kohokoliv. V pěti zápasech před svými příznivci (včetně předkol) neprohrála ani jednou a bod může klidně uhájit i proti lídrovi skupiny C, Benfice Lisabon. Hosté to mají daleko, náročné cestování a možné podcenění se v důsledku projeví i na konečném výsledku. Hosté jsou ke všemu bez Gaitána, Luisãa a Semeda.

astana atletico madrid

Atlético Madrid – Galatasaray (20.45, O2 Sport): 1

Galatasaray přišlo o trenéra a mužstvo dočasně vede kouč gólmanů Claudio Taffarel. Před klíčovým duelem ve skupině dostal zajímavý impuls, ale stačit to patrně nebude. Galatasaray totiž potřebuje v Madridu vyhrát, což bude jen stěží proveditelný úkol. Naopak domácím bude vyhovovat fakt, že hosté nemohou jen bránit, a v koncovce se prosadí.

[related_program]

Skupina D:

Juventus – Manchester City (20.45, O2 Sport): 1

Oba míří celkem s přehledem za postupem. Remíza by dala Juventusu i Manchesteru prakticky razítko. Italové vyhráli v Anglii 2:1 a jsou mírným favoritem. Zejména poté, co City o víkendu utržilo výprask od Liverpoolu (1:4). Mimo hru jsou na straně hostů Bony a Nasri, nejistý start hlásí Kompany a Silva. Juventus je po výhře nad AC Milan (1:0) naopak v pohodě.

Juventus' Juan Cuadrado (R) celebrates with his team mate Paul Pogba after scoring against Torino during their Italian Serie A soccer match at Juventus Stadium in Turin, October 31, 2015. REUTERS/Giorgio Perottino

M’gladbach – FC Sevilla (20.45, O2 Sport): 0

Sevilla má na podzim dvě tváře – tu atraktivní v domácím prostředí a tu neúspěšnou venku. Stejná rovnice platí i v Lize mistrů. Mönchengladbach se po hrůzostrašném vstupu do nového ročníku zvedl a výkonnostně ustálil, v Bundeslize vyhrál pět z posledních šesti utkání. Němce však trápí marodka, bude to remíza.

Foto: Reuters
Roman Kovařík Autor článku
Roman Kovařík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru