Evropská liga: Sparta si může zajistit postup, Liberec v Braze bez Šurala

Dinamo Minsk – Vikoria Plzeň (17.00, Novasport 1) 

sledujte prostřednictvím O2TV

Viktorka letos prožívá v Evropské lize velké zklamání a je už pouze krůček od vyřazení. Jediné vítězství (2:0) získala právě v úvodním zápase doma s Minskem. Od té doby už ale neuhrála ani bod. I proto musí dnes kromě výhry spoléhat na nepravděpodobné vítězství Rapidu Vídeň na Villarealu. Jedině to jí v součtu s vlastním úspěchem zachová šanci na postup.

V Borisově (kde se hraje kvůli nevyhovujícímu stadionu v Minsku) bude Plzeň favoritem, běloruský soupeř dosud nezískal ani bod a se skóre 1:9 je vůbec nejhorším celkem Evropské ligy.

Plzeň fotbal

Sparta Praha – Asteras Tripolis (19.00, Novasport 2)

sledujte prostřednictvím O2TV

Na Asteras nemají Pražané nejlepší vzpomínky – v prvním zápase jim dvěma neuznanými góly „ukradl“ výhru rozhodčí a Sparta nakonec v Řecku remizovala 1:1. Za nevhodné výroky navíc vyfasoval trenér Ščasný dvouzápasový trest.

Kvůli kartám bude Spartě chybět duo Marek Matějovský – Petr Jiráček. V záloze by je už možná mohl nahradit Lukáš Vácha, který se vrací po delším zranění kolena.

Schalke 04's Leroy Sane is challenged by Sparta Prague's Ladislav Krejci (L) and David Lafata during their Europa League group K soccer match in Gelsenkirchen, Germany, October 22, 2015.    REUTERS/Wolfgang Rattay

Sparta bude na Letné jasným favoritem, vždyť z posledních 20 zápasů v Evropské lize ji na domácí půdě porazila pouze Chelsea na jaře 2013.

V případě výhry si Sparta nejspíš zajistí postup do další fáze – to pokud kyperský outsider APOEL nezvítězí na Schalke.

[related_program]

SC Braga – Slovan Liberec (21.05, ČT Sport)

sledujte prostřednictvím O2TV

Liberec už letos v Evropské lize jeden šok způsobil, když „vyloupil“ slavný Stade Vélodrome a zvítězil 1:0 nad Olympiquem Marseille. Tentokrát se bude snažit obrat o tři body vedoucí celek skupiny, portugalskou Bragu.

Na úvod skupiny Slovan s portugalským celkem prohrál po vyrovnaném utkání 0:1, venku by ale mohl favorita zaskočit. Letošní výsledky ze hřišť soupeřů tomu napovídají: 3:0 ve Šmoně, 1:0 na Hajduku, 1:0 v Marseille a 1:0 v Groningenu.

Slovan Liberec

Chybět však bude klíčová postava týmu Josef Šural, který do Portugalska neodcestoval kvůli nemoci.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského by mohli už dokonce oslavit předčasný postup, i když takový scénář je velmi nepravděpodobný.

Liberec by musel zvítězit a Marseille by musela doma prohrát s posledním Groningenem, který už nemá šanci na postup. O všechno tak nejspíš půjde až v prosincovém zápase s Francouzi v Liberci.

Foto: Reuters, Facebook Viktoria Plzeň, fcslovanliberec.cz
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru