Liga mistrů: Zlatan se vrací domů. Fanouškům zaplatil velkoplošnou projekci na náměstí!

Skupina A

Malmö – Paris Saint-Germain (20.45, O2 Sport)

První vzájemný zápas Pařížané zvládli a doma si s Malmö poradili 2:0. Pokud by uspěli i nyní ve Švédsku, definitivně by si pojistili druhou postupovou příčku do další fáze Ligy mistrů.

Zlatan Ibrahimovič v Malmö nakoukl poprvé do světového fotbalu a na klub svého mládí nezapomněl. Do Švédska se nyní vrací ve velkém stylu.

Nejlepší střelec francouzského klubu si přeje, aby středečním duelem žilo celé Malmö, a tak zařídil velkou projekci na hlavním náměstí, kde budou utkání moci sledovat i diváci, kteří se na vyprodaný stadion nedostanou.

Šachtar Doněck – Real Madrid (20.45, O2 Sport)

Nebýt ostudné porážky v El Clásicu, jistě postupujícímu Realu Madrid by už o nic nešlo. Takhle budou muset svěřenci Rafaela Beníteze zapnout a podaným výkonem své fanoušky odprosit. Případný neúspěch by nejspíš ještě zhoršil už tak vratkou koučovu pozici, byť mu prezident Florentino Pérez vyslovil podporu.

To domácí Šachtar zatím nic jistého nemá. Zatímco v domácí soutěži válí, ve skupině bojuje především o třetí příčku zajišťující postup do Evropské ligy. Ukrajinský tým tedy potřebuje každý bod.

[related_program]

Skupina B

CSKA Moskva – Wolfsburg (18.00, O2 Sport)

CSKA Moskva má co napravovat. Aktuálně drží nechtěnou sérii tři porážek. V sobotu se Samarou přišel o domácí neporazitelnost. Ligu však vede o pět bodů. Do závěrečné fáze základních skupin ale vstupuje z nejhorší pozice ve skupině.

Leonidu Sluckému nezbývá než doufat, že se před klíčovým duelem dá do pořádku co nejvíce fotbalistů z početné marodky. Zatímco Seydou Doumbia už naskočil do přípravy, Vasilij Berezuckij zápas nejspíše nestihne. Dlouhodobě zraněný je navíc záložník Roman Eremenko.

Manchester United – PSV Eindhoven (20.45, O2 Sport)

Favorizovaný Manchester United sice podle předpokladů skupinu B vede, nicméně rozdíl není vůbec propastný, ba naopak, druhý Eindhoven a třetí Wolfsburg ztrácejí pouze jeden bod.

Nizozemci navíc v prvním vzájemném utkání Rudé ďábly řádně zaskočili a brankami Héctora Morena a Luciana Narsingha zvítězili 2:1. Zopakují na horké anglické půdě překvapení? Zvlášť když domácí trápí početná marodka?

[related_program]

Skupina C

Astana – SL Benfica (16.00, O2 Sport)

Už v 16 hodin našeho času vyběhnou na trávník hráči v Kazachstánu. Poslední Astana zde přivítá vedoucí Benfiku. Portugalcům stačí k postupové pojistce jediný bod.

Ačkoliv domácí Astana v základní skupině ještě nevyhrála, trenéru Stanimiru Stoilovovi sebevědomí nechybí. „Náš stadion je náš domov a hrad,“ burcuje svůj tým.

Atlético Madrid – Galatasaray (20.45, O2 Sport)

Kolo před koncem by mohlo slavit i Atlético Madrid. Svěřencům Diega Simeoneho stačí z domácího duelu bod a postup je na světě. Turecký celek navíc vyhrál z posledních pěti zápasů pouze jedinkrát a mohl by proto být pro rozjeté Španěly chutným soustem. Madridští neprohráli už osm soutěžních utkání za sebou.

[related_program]

Skupina D

Juventus – Manchester City (20.45, O2 Sport)

Nevyrovnané výkony „Juve“ jsou snad už minulostí a souboj se silným Manchesterem City by tak mohl být jedním ze šlágrů středečního programu.

„Vždycky se snažíme vyhrát a teď to nebude jiné. Nejedeme do Turína jen pro bod,“ netají ambice anglického giganta manažer Manuel Pellegrini. V prvním vzájemném zápase se navíc překvapivě radovali Italové, Citizens tak motivaci rozhodně mají.

Na obou stranách lze napočítat pár absencí. Více však na straně hostů. Nejcitelněji by měl chybět kapitán týmu Vincent Kompany. Kromě něj jsou mimo hru i Bony Wilfried, Samir Nasri a David Silva. Stará dáma se musí obejít bez Samiho Khediry, Patrice Evry a Hernanese.

Borussia Mönchengladbach – Sevilla (20.45, O2 Sport)

https://twitter.com/SevillaSphera/status/669585165438558208

Třetí a čtvrtý tým skupiny si to pravděpodobně rozdají pouze o třetí příčku zajišťující postup do Evropské ligy.

Mírným favoritem jsou fotbalisté španělské Sevilly, kteří jediné tři body ve skupině vybojovali právě v předchozím vzájemném střetnutí. Doma rozdrtili německý Mönchengladbach 3:0.

[related_program]

Foto:Reuters
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru