Liga mistrů: Vrátí se Messi do základu? Sledujte Barcelonu i další zápasy v multidimenzi na O2 Sport

Skupina E

BATE Borisov – Bayer Leverkusen (18.00, O2 Sport)

Klíčový zápas proti Bayeru sehrají outsideři z Běloruska – případná prohra by je totiž vyřadila ze hry o postup. V Německu BATE podlehlo vysoko 1:4, na domácí půdě už ale dokázalo porazit třeba AS Řím!

Leverkusen se bude spoléhat hlavně na střelce Javiera Hernandeze, který se trefil v posledních 7 zápasech – celkem v nich nastřílel 10 branek. Chybět mu ale bude „vykartované“ duo Omer Toprak a Kyriakos Papadopoulos.

FC Barcelona – AS Řím (20.45, O2 Sport)

https://twitter.com/yassernawarfcb/status/669229112456794112

AS Řím doma sice uhrál s Barcelonou cennou remízu 1:1, na Nou Campu ale svěřenci trenéra Rudiho Garcii jistě očekávají daleko složitější bitvu. Obzvlášť když jsou Katalánci po víkendu na koni – rivala Real Madrid „smázli“ 4:0. Do sestavy se navíc vrátil hvězdný Lionel Messi.

Lionel Messi Barcelona

I tak disponují Italové o něco lepší výchozí pozicí než Leverkusen – v tabulce mají o bod více (5), mají lepší vzájemný zápas a v posledním utkání je doma čeká BATE.

[related_program]

 

Skupina F

Bayern Mnichov – Olympiakos Pireus (20.45, O2 Sport)

Pikantní situace se rýsuje ve skupině F – pokud by dopadl zápas Bayernu s Olympiakosem remízou, zajistí si oba celky postup do osmifinále. Lze ale předpokládat, že si Bayern podobnými spekulacemi nebude chtít kazit renomé a bude hrát na vítězství. Obzvlášť když v Řecku vyhrál jednoznačně 3:0.

Bayern Mnichov Tohoma Müller

Oba celky vévodí skupině F s 9 body a konkurenci nemají ani v domácích soutěžích: oba mají shodně náskok 8 bodů. Olympiakos o víkendu ale nehrál. Derby s Panathinaikosem bylo odloženo kvůli řádění chuligánů.

Arsenal – Dinamo Záhřeb (20.45, ČT sport)

Tým Arséna Wengera si v úvodu Ligy mistrů pořádně zavařil, především úvodní prohra 1:2 v Chorvatsku jej může mrzet. Do hry se sice Arsenal vrátil domácí výhrou s Bayernem, naposledy ale německému velkoklubu podlehl vysoko 1:5. Arsenal i Dinamo hrají o vše – jen vítěz si udrží šanci na postup a (pravděpodobně) zajistí si alespoň Evropskou ligu.

Dinamo momentálně sužují velké problémy – klíčový hráč Arijan Adjemi dostal čtyřletý trest za doping, a aby toho nebylo málo, předsedu klubu Zdravka Mamiče zatkla policie kvůli podezření z korupce.

[related_program]

Skupina G

FC Porto – Dynamo Kyjev (20.45, O2 Sport)

V domácí lize sice Porto ztrácí na první Sporting, v milionářské soutěži ale své skupině kraluje. A proti ukrajinskému soupeři mu stačí k postupu remíza. Na bod se ale Portugalci nejspíš spoléhat nebudou, při případné prohře by se totiž ocitli v nepříjemné situaci – pravděpodobně by museli bodovat v posledním kole na Chelsea.

FC Porto liga mistrů

V Kyjevě Porto uhrálo remízu 2:2.

Maccabi Tel-Aviv – Chelsea (20.45, O2 Sport)

Chelsea sice doma Izraelce rozstřílela 4:0 a se 7 body drží postupové druhé místo, jinak ale prožívá sezonu „hrůzy“. Pozor si tedy musí dávat takřka na kohokoli – i na Maccabi, které je s 0 body zatím nejhorším týmem Ligy mistrů. Případná výhra by mohla „Mourinhovu partu“ nasměrovat do osmifinále.

Pro Chelsea to bude teprve druhá návštěva Izraele. A pozor, před 13 lety padla 2:0 na Hapoelu.

[related_program]

Skupina H

Zenit Petrohrad – Valencia (18.00, O2 Sport)

Rusové jsou už jistými postupujícími, jsou navíc jediným týmem, který dosud vyhrál všechna 4 utkání. Valencia by je mohla ve vyřazovací části doplnit, pokud by Zenitu oplatila zářijovou porážku 2:3.

Dzyuba Hulk Zenit

O víkendu se ale Španělům v lize nedařilo, s Las Palmas doma pouze remizovali 1:1. Ani Zenit ale v ruské lize nezáří – je čtvrtý a na první CSKA ztrácí už 7 bodů.

Olympique Lyon – Gent (20.45, O2 Sport)

Největší zklamání letošní Ligy mistrů? Pro mnohé jistě Olympique Lyon. Zatímco v lize drží druhou příčku, v evropských pohárech je to katastrofa: 4. místo a jediný bod, který získal právě v Gentu.

Nyní půjde Francouzům o všechno, pouze výhra je udrží v boji o postup. Gent však bude „oslaben“ o své fanoušky – ti kvůli nedávným teroristickým útokům do Francie neodcestují.

[related_program]

Foto: Reuters
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru