Dohra El Clásica: Vyhodí Real Beníteze? Kdo by ho mohl nahradit? Zidane, Mourinho, někdo další?

Nepovedené El Clásico pořádně přililo olej do ohně nespokojenosti v Realu Madrid. Bouří se fanoušci, údajně i největší hvězdy v čele s Cristianem Ronaldem. A trenérská židle kouče Rafaela Beníteze se pořádně kymácí.

Dle španělského listu El Mundo Deportivo měl pětapadesátiletý Španěl od prezidenta Péreze dostat už před utkáním s Barcelonou ultimátům – „prohraješ a končíš“.

A nejenže Real v El Clásicu neuspěl, ale ještě to bylo s ostudou! Porážku 0:4 budou fanoušci Merengues vydýchávat hodně dlouho.

[related_program]

Na dnešní podvečer svolal Real Madrid tiskovou konferenci. Podrží na ní kouče, nebo naopak odvolá? Zahraniční média už čile spekulují, kdo by mohl „Rafu“ na lavičce Bílého baletu nahradit.

Vzduchem létají hvězdná jména:

Zinédine Zidane

Zinedine Zidane

Zřejmě nejžhavější kandidát v případě, že by k výměně skutečně došlo. Aktuální kouč madridského béčka Castilly, někdejší hráč Realu Madrid a nejlepší fotbalista planety. On sám ale přesun na lavičku prvního týmu odmítá.

Mám před sebou ještě dlouhou cestu. Jsem koučem Castilly a Benítez trenérem prvního týmu. Tak to je. Jako kouč chci jít stejnou cestou, kterou jsem šel jako hráč. To znamená postupně. Není třeba spěchat.

Zinédine Zidane

José Mourinho

José Mourinho

Bývalý kouč Realu, který si snad až na Ikera Casillase s jeho hvězdami rozuměl. V současnosti vede Chelsea, které se ale po loňském titulu vůbec nedaří. A tak se už pár týdnů čile spekuluje o jeho odchodu. Důvěru manažera Romana Abramoviče však stále má.

Vicente del Bosque

Vicente Del Bosque

Kouč španělské reprezentace. S Realem Madrid vyhrál v letech 2000 a 2002 Ligu mistrů. Je také bývalým hráčem Realu. S respektem fanoušků by zřejmě neměl problém.

Antonio Conte

Antonio Conte

Čerstvá trenérská krev, která už ale má řadu zkušeností. S Juventusem ovládl Itálii. Třikrát za sebou s ním vyhrál Serii A. Pak znenadání v klubu skončil. V současnosti vede italskou fotbalovou reprezentaci.

Který z nich by dokázal uřídit tým plný hvězd nejlépe?

Foto: Reuters, skysports.com
(rw, fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru