PILNÉHO domácí hřiště: Reprezentace je na dobré cestě, stačí vyřešit obranu

Zatímco výhra nad Srbskem fanoušky určitě potěšila, tak po úterním prohraném zápase v Polsku už tolik optimismu nepanovalo.

Jenže příprava je od toho, aby se vyzkoušely věci, na které při ostrých zápasech není prostor. Takže nějaká ta porážka se dá reprezentantům odpustit.

Kdo k Sivokovi?

Zápas proti Polsku odhalil, že velká slabina našeho týmu je v obraně. Pro Pavla Vrbu bude klíčové najít toho správného parťáka k Tomáši Sivokovi do středu defenzivy.

Proti Polsku nastoupili na postu stopera Václav Procházka a Marek Suchý a to nebylo úplně to pravé ořechové. Stoper Plzně se v posledních měsících trápí i na klubové úrovni, a tak jeho nominace na duely se Srbskem a Polskem pro mě byla velkým překvapením.

Možná by bylo lepší, kdyby místo Procházky dostali příležitost mladí a nadějní hráči, jako třeba Jakub Brabec nebo Jan Baránek.

Stabilita na krajích

Na krajích obrany problém nebude. Stabilní formu si drží, i přes své prohřešky, David Limberský a na pravé straně máme Pavla Kadeřábka. Navíc se v dobrém světle předvedl i Lukáš Bartošák. Svítivá liberecká kometa, které k první nominaci do reprezentace stačilo 10 zápasů v nejvyšší soutěži.

fotbal reprezentace lukas bartosak

Navíc proti Srbsku zahrál výborně i Daniel Pudil, takže Pavel Vrba má opravdu z čeho vybírat.

Osvěžená ofenziva

Hra směrem dopředu mě v zápase proti Polsku příjemně překvapila. A to v záloze nastoupilo několik hráčů, kteří rozhodně nepatří mezi stavební kameny A-mužstva. Velmi dobře zahrál Kamil Vacek, který v polských Gliwicích možná našel ztracenou formu.

A snažili se i další, pochvalu zaslouží i aktivní Ondřej Zahustel. Mladoboleslavský záložník se sice tentokrát gólově neprosadil, ale párkrát dokázal dostat polskou defenzivu do úzkých.

Příjemným překvapením byl pro mě výkon zkušeného Jaroslava Plašila, který ve středu hřiště odvedl obrovské penzum práce. A dobrou partii odehrál také sparťanský středopolař Ladislav Krejčí, jehož zdobí bilance dvou zápasů a dvou gólů.

fotbal reprezentace ladislav krejci

Máme na čem stavět

Co se týká útočníků, tak oba dva, kteří proti Polsku nastoupili, tedy Milan Škoda i Tomáš Necid se rozhodně neztratili. Hlavně Milan Škoda zaujal. Už v kvalifikaci dokázal střílet důležité góly. I tady si myslím, že bude mít Pavel Vrba příjemné starosti, protože rozhodně nesmíme zapomenout na Davida Lafatu a své poslední slovo v nároďáku určitě neřekl ani Matěj Vydra.

Takže suma sumárum, z porážky od Poláků bych nedělal tragédii. Pokud Pavel Vrba dokáže vybrat ta správná jména do obrany, tak rozhodně příští rok na EURU nemusíme hrát druhé housle. Do budoucna je určitě na čem stavět.

[related_program]

Foto: Facebook Česká fotbalová reprezentace
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru