HOMOLKOVY zámořské objevy: Tým pro Světový pohár postavte kolem KREJČÍHO!

Ideální je mít hokejistu v nejlepším hokejovém věku. Hráče, který je platný v základní části, ale zároveň v bojích o Stanley Cup a v době, kdy jde skutečně do tuhého, zabere ještě na vyšší level.

Takový je v dresu Bostonu. David Krejčí.

Z bezejmenného mladíka lídrem

V české extralize v mládí nehrál. Když v roce 2006 začínal svoji kariéru v nejslavnější soutěži, málokdo u nás byl natěšený na jeho start jako třeba v případě Tomáše Hertla.

Jenže Krejčí poctivou prací a včasným odchodem do zámoří ukázal cestu. Už když nastupoval v bojích o poháry v nižších zámořských soutěžích v Gatineau a Providence, naznačoval, že v něm je cosi velkého.

Propracovával se v týmové chemii Bruins nahoru a nakonec se stal tím pravým lídrem. Hráčem, který pravidelně sbírá body, odehraje přesilovku a také dokáže dovést tým na vrchol.

Nejlepší Čech posledních 8 let!

Je schopen odolat fyzické hře, přizpůsobí se, ustojí souboj, skvěle čte hru a umí zakončit.

V posledních letech není moc lepších hráčů české národnosti. Lépe řečeno, není žádný. Vyhrál Stanley Cup a během bojů o svatý grál měl vždy úctyhodná čísla.

Průlomová sezona byla ta 2008/09. V ní měl v hodnocení účasti na ledě při gólech fantastických plus 37 bodů…

O dva roky později už se mazlil se Stanleyho pohárem. Ročník zahájil utkáním v Praze proti Phoenixu a na jejím konci vykazoval v play-off 12 branek a 23 bodů. Nikdo nebyl lepší.

hokej nhl boston david krejčí

Svoje umění ukázal během výluky NHL v Pardubicích, a poté už zase bojoval o Stanley Cup. Připsal si tehdy 26 bodů.

Letošní sezonu si drží v poklidu více než bod na zápas. Obměněný tým Bostonu loni vůbec play-off nehrál. Jestli někdo může postrčit Bruins a český nároďák ke slušným výkonům a třeba i výhrám, pak jedině David Krejčí.

V mých očích nejlepší český hráč posledních 8 let.

[related_program]

Foto: Reuters
Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru