Basketbalová Euroliga: Veselý zase řádil, dnes na O2 Sport živě přímá bitva o postup

Začněme ale čtvrtkem. Opět o sobě dal vědět český basketbalista Jan Veselý. Jeho Fenerbahce Istanbul zvítězil v Mnichově nad Bayernem 84:67 a upevnil si první místo v tabulce skupiny A. Veselý strávil na palubovce přes 26 minut a přispěl k vítězství svého týmu 8 body. Navíc se blýskl touto parádní spoluprací s Luigi Datomem.

https://twitter.com/EuroleagueTV/status/667643123607146496

Z vítězství se radoval i druhý Čech v Eurolize Tomáš Satoranský. Jeho Barcelona zničila Izmir 107:79. Satoranský nastřílel 8 bodů. Také Katalánci vedou svou skupinu a míří do vyřazovací fáze.

Anadolu Efes Istanbul – Limoges CSP (dnes, od 18.55)

Tenhle souboj bude nesmírně důležitý z hlediska postupu mezi nejlepší šestnáctku Euroligy.

[related_program]

Anadolu Efes zažil v posledních dvou euroligových zápasech pořádnou dávku zklamání, protože jak s Olympiakosem, tak s Laboralem Kutxa prohrál v nervy drásajících soubojích až po prodloužení.

[fve]https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=YY7kfrZhA-M[/fve]

Pro Efes tedy bude jasným cílem nedovolit třetí prohru, která by mohla být z hlediska postupu klíčová. Naopak Limoges přijede na horkou tureckou půdu s výhrou v zádech, když si v posledním střetnutí poradil s Olimpií Milán v poměru 74:65.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=uhan-br2ISg[/fve]

Domácí jsou favoritem

Z hlediska statistik budou domácí jasným favoritem. Na svém kontě mají v průměru o patnáct bodů na zápas více než soupeř. Mezi hlavní tahouny patří francouzský rozehrávač Thomas Heurtel, který má zatím na svém kontě 63 bodů. U hostů to pak je pivot Ali Traoré, jenž zatím pomohl svému týmu 56 body.

Máme před sebou velice důležitý zápas, který musíme zvládnout. Půjde o hodně, to je jasné, ale nechci, aby nás to zbytečně dostalo pod tlak. Potřebujeme v zápasu kontrolovat hru a dobře bránit. Myslím si, že pro diváky to bude atraktivní podívaná.

trenér Anadolu Efes Dušan Ivković

[related_program]

Foto: euroleague.net
(ds, fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru