Baník nakupuje posily! Víme, kde na to vzal

Říká vám něco pojem Black Friday? Jde o svátek konzumentů, který se rozšířil z USA a Kanady – v podstatě znamená velký výprodej. Jde vždy o poslední pátek v listopadu. Je to takový mohutný předvánoční mumraj.

Superklub Baník

Málokdo však ví, že „černý pátek“ funguje i na fotbalovém trhu, kdy v tento den bafuňáři uzavírají závazné smlouvy o smlouvě budoucí. Je s podivem, že tento den české kluby dosud ignorovaly. Ne tak Petr Šafarčík, majitel ostravského Baníku, který v tom vidí poslední šanci, jak svůj klub zachránit v první lize. Jím veřejně několikrát slibované posily tak opravdu dorazí.

A rozhodně nepůjde o hráče druhého či třetího sledu. Šafarčík cílí na jména nejslavnější. Určitě jste zaznamenali, že na přestupovém trhu se objevují esa jako Cristiano Ronaldo, Harry Kane či Lukáš Vácha. Zdá se vám to jako absurdní myšlenka?

Cristiano Ronaldo

Pravda, že by Vácha znovu přestoupil do Baníku, je myšlenka utopická stejně jako komunismus, ale jiné posily se rýsují velmi reálně.

Hvězdy mezi námi

Zašel jsem přímo ke zdroji ověřených informací. Tudor Obláček, který se v Baníku stará o lajny, je všeobecně považovaný za Šafarčíkovu pravou ruku. Narazil jsem na něj, když chystal hřiště na tréninkové utkání.

„Však uvidíte, jak s nima ještě zatočíme. Frajeři z Prahy a Plzně ještě budou čučet, koho v jarním kole nasadíme. Ronaldo i Kane budou, všechno je na dobré cestě,“ usmál se a dodělal pokutový puntík.

Podle Obláčka je jisté, že Baník první ligu bez problémů uhájí. „Na poháry to letos už nevidím, přeci jen jsme trochu zaspali start. Ale i tak do dvou let uděláme díru do Evropy,“ broukal Obláček pod vousy a přesunoval svůj stroj ke středovém kruhu, který potřeboval přetáhnout.

Komentář pana Zelí:

Tak tohle je opravdu nečekaná bomba. Za ta léta v branži jsem pronikl už kdekam a znám se s kdekým, ale z tohohle jsem opravdu paf. Pokud vše vyjde, určitě půjde radikálně nahoru návštěvnost zápasů. Třeba v takovém Jablonci by se na Baník s Cristianem Ronaldem a Harry Kanem mohlo přijít podívat i patnáct set diváků.

pan Zelí Autor článku
pan Zelí
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru