Koho mohou Češi vyfasovat na Euru? Hrozbou jsou Italové, se Slováky si ve skupině nezahrají

Prašť jako uhoď (1. koš)

První koš je plný velkých jmen. Španělsko, Německo, Anglie, Portugalsko, Belgie nebo domácí Francie… Zde slabého soupeře není.

lallana Koscielny

Hrozba jménem Squadra Azzura (2. koš)

Papírově nejsilnějším soupeřem v druhém koši jsou silní Italové. Zapomínat ovšem nemůžeme ani na nevyzpytatelné Rusy a Chorvaty. Černým koněm celého turnaje by mohl být mladý tým Rakouska a nepříjemným soupeřem budou zajisté i Švýcaři a Ukrajinci.

italie fotbal

Když se podíváte na třetí a na druhý koš, myslím, že je to úplně jedno, koho dostaneme. Ty koše jsou tak vyrovnané, že nevidím velký problém v tom, že jsme zůstali ve třetím koši.

Pavel Vrba

Tady nic nehrozí (3. koš)

V třetím koši jsou kromě Čechů také reprezentace Švédska, Polska, Rumunska, Slovenska a Maďarska. Ve skupině se tedy nedočkáme ani federálního derby, ani odvety Polákům za úterní výprask.

Překvapení z Albánie (4. koš)

Horkokrevní Turci a Albánci, nebo chladní, ale zarputilí Islanďané? Zatímco s Tureckem i Islandem si Češi už v kvalifikaci zahráli, nováček z Albánie je velkou neznámou. Druhou půlku koše tvoří tvrdě hrající a anglicky mluvící země – Wales a obě Irska.

irsko

Kdy?

Je patrné, že na mistrovství Evropy nebude snadných soupeřů, s kým se český tým utká v základní skupině, se dozvíme při pařížském losu 12. prosince.

Foto: Reuters, Facebook Česká fotbalová reprezentace
(rw)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru