Raúl ukončil hvězdnou kariéru. 5 milníků španělského fenomenálního útočníka

raul

Debut (říjen 1994)

Psal se 29. říjen 1994 a tehdy sedmnáctiletý Raúl naskočil v dresu Realu do zápasu se Zaragozou. „Bílý balet“ venku zvítězil 3:2, budoucí kanonýr se ale tehdy ještě neprosadil. Skóroval však hned o týden později v derby s Atlétikem. V první sezoně nakonec vstřelil 9 branek a pomohl tak Realu k titulu – těch v jeho dresu získal celkem 6.

https://twitter.com/realmadrid/status/665982721131319297

Tři tituly v Lize mistrů (1998, 2000, 2002)

Přelom tisíciletí patřil Realu. Raúl s ním svůj první titul v Lize mistrů získal v roce 1998, o dva roky později si na „ušatou trofej“ sáhl podruhé, a dokonce se stal s 10 brankami nejlepším střelcem soutěže. Poslední titul získal v roce 2002 ve finále s Leverkusenem.

Jako první také v Lize mistrů překonal metu 50 vstřelených branek, stalo se tomu v roce 2005 v zápase s Olympiakosem Pireus.

Oslava s prstýnkem (říjen 1999)

Raúlovu typickou oslavu, kdy po vstřeleném gólu políbí prstýnek, zná asi každý.

Víte ale, kdy a proti komu tenhle zvyk odstartoval? Bylo tomu 13. října 1999 v zápase s Barcelonou, Raúl tehdy vstřelil úvodní branku, jenže katalánský rival skóre otočil. Raúl pak stav srovnal a tehdy také spontánně „zavedl“ svou poznávací značku.

Odchod do Schalke (2010)

V roce 2010 začal Real omlazovat kádr a pro Raúla už místo nezbylo. Za „Bílý balet“ odehrál celkem 741 utkání a vstřelil 323 gólů. Dlouho byl v počtu branek rekordmanem, letos ho ale překonal Cristiano Ronaldo.

Ani v Schalke nebyl Raúl bez trofejí – hned v první sezoně vyhrál s klubem z Gelsenkirchenu německý pohár. A i v Německu se mu střelecky dařilo, v 66 zápasech přidal 28 zásahů.

Poslední štace – New York Cosmos (2015)

Po dvou letech v Schalke se ještě vydal do exotického Kataru, kde vyhrál s týmem Al Sadd titul – v březnu 2014 pak oznámil, že po sezoně končí. Jenže se ještě nechal na jeden rok zlákat – americkými New York Cosmos.

raul

A také s nimi oslavil (byť druholigový) titul. V posledním zápase bohaté kariéry byl na hřišti při výhře 3:2 nad Ottawou Fury. „Nejenže jsem získal ty nejvýznamnější trofeje, ale v každém klubu jsem si získal obdiv a respekt. To je pro mě největší ocenění,“ prohlásil po utkání.

raul

Raúl González Blanco

Za kariéru získal celkem 22 titulů – velká trofej mu schází pouze z působení v národním týmu. Třikrát byl na mistrovství světa, dvakrát na mistrovství Evropy, největším úspěchem pro něj ale zůstává čtvrtfinále na MS 2002 v Jižní Koreji a Japonsku.

Foto: Reuters
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru