Vrba proti Polsku zamíchá sestavou. Pošlete do základu Kalase, trenére!

[related_program]

Po ostravské kanonádě proti Srbsku se kouč vyjádřil jasně.

Koho tedy můžeme v sestavě očekávat?

Brankář

Debutovat by mohl třiadvacetiletý Tomáš Koubek, který táhne Slovan Liberec Evropskou ligou. Gólman patřící Spartě byl například hlavním strůjcem šokujícího vítězství 1:0 na stadionu Olympique Marseille.

Do hry ale také může zasáhnout Petr Čech, který by tím vyrovnal rekord Karla Poborského v počtu reprezentačních startů.

Obrana

Jedno jméno se skloňuje nejčastěji – Tomáš Kalas. Talentovaný obránce patřící Chelsea a momentálně působící v Middlesbrough odehrál za „nároďák“ zatím pouze dva zápasy.

tomas kalas

A původně se nevešel do nominace ani pro tentokrát – „zachránila“ ho až zranění Thea Gebre Selassieho a Limberského. V Anglii nastupuje i na pravém kraji obrany, Vrba by ho ale mohl využít spíše na stoperovi.

Tomáš Kalas, který je exkluzivním blogerem O2 Sport, má formu. To potvrdil například v pohárovém zápase za Middlesbrough proti Manchesteru United.

Tomas Kalas Middlesbrough

V základní sestavě by se mohl objevit i objev podzimu, liberecký Lukáš Bartošák. Ten, stejně jako Kalas, neodehrál proti Srbsku ani minutu.

Záloha

V Polsku budou jistě nejvíce zvědaví na Kamila Vacka – ten totiž táhne outsidery z Piastu Gliwice k překvapivému titulu v polské Ekstraklase. Po polovině ligy má tým v čele tabulky osmibodový náskok a právě Vacek patří mezi klíčové muže. Proti Srbsku nastoupil na poslední 4 minuty.

Větší porci času by mohl dostat i Ladislav Krejčí, který se Srby odehrál poslední dvacetiminutovku. Během ní dokonce vstřelil branku a navázal tak na dobré výkony ze Sparty.

Útok

Milan Škoda byl spasitelem kvalifikačního zápasu s Kazachstánem a šanci by mohl dostat také nyní proti Polsku. Jako ofenzivní záložník by ho mohl podporovat mladoboleslavský Ondřej Zahustel, který dovršil debakl Srbska 4:1 efektní hlavičkou.

zahustel česko reprezentace

[related_program]

Foto: Reuters, Facebook Česká fotbalová reprezentace
(jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru