Finále FED Cupu v ohrožení! Ruské tenistky z něj dělají spíš FET Cup

A kdo říká, že nezobal, zobe dodnes?

Sportovním světem cloumá zpráva o řízeném dopingu ruských atletů. Nejnovější informace říkají, že se toto podezření rozšiřuje i do jiných sportů. Mezi ně patří také tenis. Konkrétně jde o tenistky, které měly nastoupit ve finále FED Cupu proti českému týmu.

Tennis - BNP Paribas WTA Finals - Singapore Indoor Stadium, Singapore Sports Hub - 29/10/15 Russia's Maria Sharapova celebrates winning her round robin match       Action Images via Reuters / Jeremy Lee Livepic

Jako vždy jsem šel za zdrojem ověřených informací. „Máte pravdu, ruské tenistky nepřijely. Prý se nemůžou shodnout, jak se k dopingovému skandálu postaví. Podle mě to nechtějí přiznat, ale já si myslím, že je to jasné. Pilule tam zobali všichni. Kdo říká, že ne, tak zobe pořád,“ objasnila nám svůj názor Vlasta Sudá, vedoucí odboru saponátů, leštěnek a okeny v O2 areně, ve které se finále FED Cupu má odehrát.

Bohužel se nám nepodařilo získat oficiální vyjádření Českého tenisového svazu, ale oknem jsem jasně viděl, jak uklízečka přeskládává vitrínku s trofejemi, aby udělala místo na další pohár pro vítěze.

Prezident spasitel(ka)

Všechno však může být nakonec úplně jinak. Rusové se nechtějí vzdát naděje na tenisový triumf a hledají, kdo by je mohl přece jen reprezentovat. Nakonec dospěli (pro někoho k překvapivému) rozhodnutí, jediným stoprocentně čistým sportovcem v celé širé Rusi je prezident Vladimír Vladimirovič Putin.

kachna

Ptáte se, jak může muž Putin nastoupit v ženském tenise? O konzultaci jsem požádal nově vzniklou Genderovou expertní komoru ČR.

Ta sdružuje expertky a experty v oblasti genderové rovnosti. „Proč by to měl být problém? Jestli má rovné pohlaví, tak je to naprosto v pořádku. Jsme rádi, že Rusko jde v čele genderové rovnosti,“ řekla Blažena Kamenný z komory.

Komentář pana Zelí

Putinovo nasazení do všech zápasů vidím velmi reálně. Všichni na světě znají příběhy, jak Putin z hlubin moře zachránil starověké amfory, jak zachránil bloudící jestřáby, i hokejisty, když soupeři nastřílel 7 gólů. Proč by nemohl zachránit ruské tenistky před blamáží? A věřím, že zvládne i čtyřhru.

Foto: Reuters, koláž O2 sport
pan Zelí Autor článku
pan Zelí
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru