Marody v národním týmu zastoupí čerstvá krev. Kdo se v repre představí poprvé?

[related_program]

Fotbalový národní tým čekají dvě přátelská utkání. Už tento pátek hrají Češi v Ostravě proti Srbsku a představí novou sadu dresů. V úterý následuje bitva na polské půdě.

Reprezentační kouč Pavel Vrba v poslední době obdržel několik omluvenek. Kvůli otřesu mozku chybí obránce Brém Theodor Gebre Selassie. Zdravotní potíže mají i útočník Matěj Vydra z Readingu a obránce Plzně David Limberský.

Se Srby a Poláky tak dostanou prostor fotbalisté, kteří dosud s týmem nebyli. Kdo bude mít příležitost zabojovat o nominaci na ME?

Kamil Vacek

Rodák z Ústí nad Orlicí začal hrát českou ligu za Olomouc, Spartu a naposledy při hostování za Mladou Boleslav. Vyzkoušel si už ale i německou (Bielefeld) a italskou ligu (Chievo Verona).

Momentálně hraje za polské Gliwice, se kterými senzačně vede Ekstraklasu. Pod vedením kouče Radoslava Látala rozkvetl do bývalé formy a stojí o něj polovina týmů tamní ligy.

V národním týmu není úplným nováčkem. V roce 2011 měl možnost nastoupit v šesti zápasech ještě pod vedením Michala Bílka. Zahrál si třeba i kvalifikaci o ME proti Španělsku.

Lukáš Bartošák

Levý obránce původem z Brumova má v životopisu podstatně méně slavné adresy. Dosud hrál v kariéře za Hlučín, Karvinou či Viktorii Žižkov. Od letošního léta nastupuje za Slovan Liberec, kam si ho přivedl trenér Jindřich Trpišovský. Sebevědomí mu zvedly vydařené výkony v Evropské lize. Při absenci stabilní jedničky na tomto postu Davida Limberského by měl v jednom ze zápasů dostat šanci.

Ondřej Zahustel

Čtyřiadvacetiletý „Husťa“ se narodil v Mladé Boleslavi, odchoval ho místní klub. Od roku 2009 hraje za první tým. Dosud odehrál po jednom reprezentačním zápase do 19 a do 21 let. Za Lvíčata i přes epizodní působení stihl vstřelit dvě branky. Střelecky se mu daří i v letošní sezoně. Díky šesti brankám se prostřílel až do Vrbova výběru.

[related_program]

Foto: Facebook Piast Gliwice
(kl)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru