Newcastle Rostislava OBONI: Dívat se na to nedalo, ale důležitý jsou body. A my jsme bod za Chelsea!

[related_program]

Důležitý jsou ňáký body

Jak tu sobotní hrůzu shrnout? Asi už to za mě nejlíp udělala hra Ivánku, kamaráde: „Důležitý sou ňáký body, ale na zbytek se vys**.“ Anebo slušněji, jak to na Twitteru shrnula naše legenda z největších, Alan Shearer:

„14:0 na rohy, 17:2 na střely, 69% držení míče. Výsledek 0:1. Nestačí hrát dobře a mít dobré statistiky. Důležité je vyhrát,“ psal někdejší excelentní kanonýr v průběhu zápasu.

Ruku na srdce, takhle odpornou hru jsme nepředvedli snad ani v té smrtící desetiminutovce, kdy nás na ManCity rozstřílel Agüero.

Nedalo se na to dívat

Ačkoli jsme v posledních zápasech i přes nešťastné prohry předváděli čím dál lepší fotbal, v sobotu proti nováčkovi se tento trend nepotvrdil. Podle toho, co se odehrávalo na hřišti, dorazily Straky na jih Anglie pouze dvěma osobáky, záloha totiž zůstala doma.

Nedalo se na to dívat, nefungovalo vůbec nic s výjimkou gólmana Elliota, který se dal na tento zápas naštěstí do kupy a opravdu podal výtečný výkon. Pochvalu zaslouží kupodivu i Coloccini, který toho v obraně taky pochytal a odvrátil nepočítaně. Protože domácí na rozdíl od nás hráli fotbal.

Football - AFC Bournemouth v Newcastle United - Barclays Premier League - Vitality Stadium, Dean Court - 7/11/15 Newcastle United manager Steve McClaren shakes hands with Daryl Janmaat at the end of the game Action Images via Reuters / Matthew Childs Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Nováček z Bournemouthu měl začátek sezóny slušný, ale poslední zápasy se mu moc nevyvedly. Na marodce totiž má klíčové tvořivé i koncové hráče a ty góly mu prostě nepadají.

My máme taky špitál plný lazarů, ale přeci jen ta hráčská kvalita by měla být o něco vyšší. A přesto nás ten zdecimovaný trpaslík proháněl od začátku do konce. Ti hoši lítali jak motorové myši a především záložník Ritchie byl naprosto neuvěřitelný, s jakou kadencí sypal do vápna Strak jeden nebezpečný centr za druhým.

Radost koukat, kdyby tedy člověk nefandil Newcastlu.

Bod za Chelsea, hehe

Fotbal někdy není fér a musím to brát tak, že po všech těch prohraných zápasech, kdy jsme byli dobří a třeba i výrazně lepší než soupeři, se to pro jednou obrátilo.

V sobotu jsme si nezasloužili vyhrát ani omylem. 20:2 na střely, 16:0 rohy, no děs. Ale tu vítěznou šmudlu jsme nakonec dali my.

Nu což. Poskočili jsme na 17. příčku a jsme bod za Chelsea. Dvojnásobná radost, hehe.

Football - AFC Bournemouth v Newcastle United - Barclays Premier League - Vitality Stadium, Dean Court - 7/11/15 Newcastle United fan celebrates Action Images via Reuters / Matthew Childs Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details.

Jo a ještě osobní vzkaz pro našeho „hráče“ Tiotého: Ty už fotbal nehrej ani na playstationu a jdi radši dělat řezníka.

Foto: Reuters
Rostislav Oboňa Autor článku
Rostislav Oboňa
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru